keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Keinutuolinmatto isoäidinneliöistä


Muutaman pakkaspäivän aikana sain virkattua tyttäreni keinutuolimatoon tarvittavat isoäidinneliöt. Helmikin oli tyytyväinen saadessaan makoilla lämpimässä, tassut jäätyivät pikimmiten lenkillä tulipalopakkasilla.
Neliöt on virkattu Viinasillassa värjätyillä villalangoilla. Krappijuurta ja kokenillia lukuunottamatta kaikki värikasvit liityvät tavalla tai toisella sukumme historiaan. Vaalenruskea lanka on värjätty isäni kasvatusisän, Fabian-enon, 40-50-luvun vaihteessa kasvattamilla kessuilla. Kessut ovat säilyneet tosi hyvin Viinasillan vintillä näihin päiviin asti. Hieman tummenpi sävy on saatu pihapiirissä kasvavien ikikuusten kävyistä. Mielenkiintoisia tarinoita kertoo myös jo vappuna 2003 kaadetun koivuvanhuksen kaarnalla värätyt langat tyttärelleni. Vihreät sävyt lankoihin olen saanut talasrannassa kasvavista lepistä ja kaunis hieman kullanhohtoinen ruskea pihamaalla kasvavista piharatamoista.

 Tässä vielä 56 isoäidinneliötä odottaa yhteen ompelemista luotospistoin. Ilta vierähtikin mukavasti tässä hommassa.


Niskatukea varten virkkasin 16 neliötä, jotka sitten yhdistin toisiinsa virkkaamalla.


 Niskatukea ja keinutuolimattoa voisi toki pitää istunpehmusteena ja hartiahuivinakin vaikka kelkkaretkellä:))Aamu valkeni tänäin pilvisenä, pakkanen oli laskenut,  - 8 C. Nyt aurinko paistaa jo täydeltä terältä. Ulkoilemaan lähdetään kunhan päivän postit on luettu.


12 kommenttia:

 1. Siis aivan ihania värejä noissa neliöissä!!! Kyllä luontoäidin antimista saaduilla kasveilla tulle poikkeuksetta toisiinsa sointuvia värejä!
  Kaunis ja mielenkiintoinen on myös tarinasi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaunis kiitos margsan! tytärkin sanoi "ihan randomisti vaan liitä yhteen, kyl siitä hyvä tulee" tein työtä käskettyä ja lopputulos on mitä mainioin:))

   Poista
 2. On niin kaunis työ, etten sanotuksi saa. Värit ja niiden yhdistäminen todella onnistunut ja työnjälki viimesen päälle taidokasta. Nyt rupean itsekin kokeilemaan uudelleen virkkausta, en ole vielä ennen isoäidinneliöitä virkannutkaan, ehkä ikä oppia sekin. Minut värjätyt lankani odottelevat työn alle pääsyä. Keinutuoli minulla on ja kas kummaa sillä ei ole vielä mattoa.
  Tänäinenkin on mennyt ulkona ihailemassa tykkyjä ja kimaltavia hankia. Pakkasta napakt -17

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. seuraavana kovana pakkaspäivänä vain aloitat Sinin ohjeella "randomisti vain yhdistelet värit", niin hyvä tulee:))
   täällä myös tosi mukava ulkoilukeli, potkurilla paineltiin pitkä lenkki, Helmi laukkaa riemuissaan rinnalla. karvettakin tuli kerättyä taas yhden vyyhdin tarpeisiin.

   Poista
 3. Wunderschön die Grannys.. gefällt mir sehr gut!
  Nah und dein Hund ist goldig.. die Kälte lässt einen viel Daheim machen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. schönen Dank,
   Mein Hund Helmi ist mein bester Freund:))

   Poista
 4. Silmät pyöreänä taasen ihailen noita töitäsi. Se johtuu siitä, kun kerran kauan sitten yritin virkata. Siitä ei siis tullut mitään, ei niin mitään. Miksihän toisille on annettu lahja tehdä hyödyllistä taidetta ja minä vain tuusaan sellaisen kanssa, josta ei ole hyötyä itselle eikä muille ;-DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. virkkaamisen kyl oppii, kantsii yrittää uudemman kerran. nyt kyl olen kanssasi hieman erimieltä; taidokkaat työsi ilahduttavat meitä kaikkia:))

   Poista
 5. Vastaukset
  1. kiitos Jokke, perinteistä, mut neliöihin en vain kyllästy koskaan;)

   Poista
 6. Voih! Minäkin aloitin varmaan vuosi sitten isoäidinneliöiden virkkaamisen. Olen enemmän neuloja kuin virkkaaja, mutta innostuin, kun Ykkönen (silloin 18 v) käsityötunnilta toi niin mielenkiintoisen näköisiä malleja houkuttimeksi. Olen aika monta ruutua virkannut, mutta homma on jäänyt taka-alalle, kun on tullut kaikenmaailman tilauksia lastenlapsilta. Sukkaa, säärystintä ja lapasta on mummon pajasta valmistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toki lapsukaisten toiveet on etusijalla. isoäidinneliöitä voi tehdä sit aina niissä rakosissa ku ei ole tähdellisempää tehtävää käsillä. mulla on aina yksi käsityökori varattuna näitä palavirkkauksia varten keinutuolin vieressä täällä maalla ja kotosalla keittiön sivustavedettävän vieressä toinen;)

   Poista