keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Vähitellen orret alkavat täyttyä langoista

 Padat ovat porisseet jo viime torstaista lähtien ja lankoja alkaa olla melkoinen määrä kuivumassa. Kuvassa oikealta lukien: kolme vyyhteä keltasipulin kuorilla, kaksi vyyhteä sipulinkuori+krappiliemessä, kolme vyyhteä karvejäkälä+sammal+okenilli+krappiliemessä ,yksi vyyhti ruosteorakkailla ja kolme vyyhteä punasipulin kuorilla värjättyjä kotimaisia villalankoja.
Helmi odottaa jo iltapäivälenkille pääsyä ja etsii tällä kertaa edellispäivänä tuomaansa kiveä mukaan reissuun.

Nerulahuovutusta varten olen värjännyt myös lisää villaa. Tässä villat ovat päässeet punasipulikuoriliemeen.
Viikonloppuna ehkäpä ehdin tekemään tarkempaa postausta tuonne värjäyssivuille eli jos kiinnostaa kannattaa käydä kurkkimassa sinnekkin.

Jöntte kissalle uni maittaa. Sillä on tapana nukkua sylissäni tehdessäni käsitöitä, Helmikin haluaisi kovasti sylkytellä, mut on hieman kasvanut ulos sylikoiran mitoista;))

16 kommenttia:

 1. Ihanhan tässä alkaa värjäys-sormia syyhyttää, kun katselee noita ihanan värisiä lankojasi!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. laita vain viikonloppuna liemet kiehumaan:))

   Poista
 2. Uskomattoman kauniita lankoja ja ihanat elukat. Mustaa kissaa näkee enää harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näkisitpä vain ne oikein luonnossa, kamerani tai taitoni kuvata ei riitä saamaan värejä niin kauniisti kuviin mitä todellisuudessa ovat.
   Meillä on lähes aina ollut kissa ja musta tietysti. Jöntellä on valkoiset tassut.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. kiitos Sirpa, ovat todellakin vaivan arvoiset:))

   Poista
 4. Tumma, hehkuva punasipuli miellyttää kovasti. Upeita ovat kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse pidän myös kjovasti tuosta punasipulin vihreästä sävystä:)) villoihinkin sain todella kauniit vihreät sävyt punasipulin kuoresta.

   Poista
 5. Ihanan värisiä lankoja. Tuo oranssin sävyinen miellyttää minun silmääni eniten. Näin talvella tykkään lämpimistä väreistä, kun taas mitä lähemmäs kesää mennään mieltymys siirtyy tummempiin väriin. Kumma värisykli on kiertänyt jo jonkin aikaa minulla. :D Lankojen värjäys on sellaista puuhaa, jota minun on mieli tehnyt jo jonkin aikaa kokeilla. Ehkä ensi kesänä uskallan mökillä kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ceraci:)) mökillä varmaan olisi hyvät olosuhteet kokeilla värjäämistä, kannattaa ainakin kokeilla sillä värjäämninen ei sinänsä ole lainkaan vaikeaa, lähes aina saa jotain väriä kiinnittymään lankaan. netti ja kirjasto on pullollaan toinen toistaan parempia ohjeita. ja tietty olet tervetullut joku kerta värjäilemään kanssani, facebookista näet värjäyspäiväni,
   Oikeastaan tuo tummiin/mustiin vaatteisiin pukeutyuminen on ihan luonnollista kuumina kesäpäivinä. Kokemuksen ja myös tutkimusten mukaan musta vaate on viileämpi kuin vaaleat. jos aihe kiinnostaa enempi niin esim oheisesta linkistä pääset Tiedelehden sivulle, missä kerrotaa mm tuaregien mustan vaatetuksen vaikutusta kehon lämpötilaan.
   http://www.tiede.fi/artikkeli/1573/miksi_musta_vaate_viilentaa_
   Mukavia päiviä Sinulle Ceraci:))

   Poista
  2. Olipa mielenkiintoinen artikkeli, kiitos linkkauksesta. :) Liityinkin tykkääjä-listaan facebookissa, niin käyn sieltä katselemassa värjäyspäiväsi. Saatankin joskus liittyä seuraan, jos perheeltä saan vapaata sen aikaa. :)

   Poista
  3. aiku kiva, isännälle tulee tuo Tiedelehti ja minunkin tulee luettua sitä, niin mielenkiintoisia artikkeleita siinä useinkin on.
   mukavaa kun liityit Värjärin Puodin naamakirjaan, kuten jo joskus aiemminkin olen sanonut, voit toki ottaa lapsetkin mukaan tarvittaessa.

   Poista
 6. Oi kyllä on varmaan onnea tehdä noin mukavia hommia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin on, Ilonan värimaailma saa hymyn huulille jo pelkästään siitä, kun katselee kättensä töitä:))

   Poista
 7. Olet onnistunut huisin hyvin värisävyjen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen itsekkin kovin tyytyväinen noihin väreihin. tänäin ahnehdin hivenen liikaa, punasipulikuoriliemi näytti vielä värikylläiseltä, mut ei sittenkään enää riittänyt värjäämään harmaata lankaa riittävästi. vyyhti pääsi nyt illasta uuteen värikylpyyn vielä.

   Poista