perjantai 12. kesäkuuta 2015

Puutarhan sininen kausi aluillaan

 
Viikolla innostuin virkkaamaan ohuesta puuvillalangasta pikkuherroille iloisia rusetteja keskikesän juhliin. Mitäs nyt pikkuprinsessat tuumaavat, kun näkevät nämä ihanuudet!

Illalla ajoin ruohoa untuvatakki päällä ja ei edes hiki tullut, tänään on toista, tuuli leppeän lämmin ja aurinko paistoi sinitaivaalta, ihanaa!!!
Helmi nautti iltapäivän uintiretkestä ja minä jokiahteen kukkaloistosta.

 
Ansarin taus penkissä sipulikukkien kuihtuvat varret peittyneet iso lehtisten perennojen rehevään kasvustoon. Puutarhani sininen kausi alkamassa, vuorikaunokit (Centaurea montana) aloittelevat kukintaansa, 
 jättipomulehtien (Alchemilla mollis) ja sinikuunliljojen (Hosta sieboldiana)  taustalla.

 Siperiankurjenmiekat (Iiris sibirica)  availevat ensimmäisiä kukintojaan hopeakuusen katveessa.
Tästä alkaa kesä:))

10 kommenttia:

 1. Täyttä kesää. Juhannus saa tulla. Tulispa lisää lämmintäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. luonto on valmistautunut keskikesän juhlaan, kukkaloisto ja tuoksut parhaimmillaan! eilen eka lämmin päivä, jopa grillasimme,lämmitin pihasaunan ja nautimme ihanasta suvi-illasta. aamuyöstä sit heräsinkin taas niin perin tutuksi käyneeseen sateenropinaan ja kovin koleaksi ilmakin taas muuttui.

   Poista
 2. Kasvustosta päätellen näyttää kesä alkaneen siellä jo pajon aikaisemmin. Melkein metriset koiranputket ja kaikki muukin niin rehevää. Onko kakkoskuvan alareunassa Helmin edessä joku jättiputki?
  Kurjenmiekat sykähdyttää minun mieltäni aina, niin kauniita.
  Kukkaspajouden puolesta siellä ollaan valmiina juhannuksen viettoon.
  Minä en saa maljakkoon niittykukkia, kullerot edelleen nupulla, koiranputki kymmensenttistä, metsäkurjenpolvet samaa mittaa.
  Rusetit on kiva värikäs "piste iin" päälle pikkuherran juhla-asuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos jotain hyvää haluaa nähdä tässä perätin koleassa alkukesässä, niin kaikki kukkii todella kauan, esim. ikuna sipulikukat eivät ole kukkineet mul näin kauaa, toisaalta jatkuva tuuli on pahasti haitannut pölyttäjien töitä, joten hiukan mietityttää, miten marja- ja hedelmäsadon käy. jokiahteilla kukkaloisto kauneimmillaan, minusta tuo Helmin edes oleva lehti kuuluu karhunputkelle, niitä ainakin kasvaa tuossa kohdin. onneksi en ole sieltä ikuna löytänyt esim. jättiputkea, mikä on aikamoinen riesa, jos pääsee leviämään luontoon.
   mun Martta-tädin niityltä saamani kullerot ovat jo kukkineet, hyvin viihtyvät tääl eteläskin onneksi. kyl sä varmaan jotain vihreää löydät maljakkoosi, vihreät koivunoksatkin kuuluvat suven juhlaan.
   ps ruseteista tykättiin kovasti markkinoillakin, nyt virkkaan viininpunaista Allelle;)

   Poista
 3. Näin oli eilen, vaan kuinkas tänä aamuna..vettä tulee taivaalta ja värjäämään pitäisi lähteä!
  hienoa kukkaloistoa puutarhassasi ja myös täällä kukkii koiranputki, lupiini yms -niin kaunista on kesäluonto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sama tääl, heräsin aamuyöstä sateenropinaan. koleaa ja pilvistä edelleen, itse en edes haaveile värjääväni, kova tuuli ja avotuli ei ole mieleiseni yhdistelmä! mesiangervovärjäyksiä suunnittelen ensi viikoksi, ennen kukintaa pitäisi päästä värjäämään, jot saisin haluamiani sävyjä.
   nautitaan tästä alku kesän rehevyydestä:))

   Poista
 4. Somia mirrejä ja sinistä kauneutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pikkuherran mirrit olivatkin tosi tykättyjä, myös isommat pojat näyttivät mieltyvän niihin. tuos malllis se hyvä puoli, et sopii myös ranteeseen, joten äiti tai iso-sisko voi sitä lainata, toki pikkuherran suostumuksel!
   kurjenmiekkojen kukinta osuu juur parahiksi jussiksi:)

   Poista
 5. Rehevää ja kaunista! Sininen on lempivärini kukissa, valkoinen myös.
  Tulisipa jo reilusti lämpimämpää, mutta ei taida juhannuskaan ihan kesää vielä tavoittaa.

  Oikein hyvää juhannuksen aikaa sinulle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaikki kasvaa todella rehevästi, kiitos tämän sateisen alkukesän. eilen puotti hetken aikaa rakeita, hiukkasen kylmää puuhastella pihamaalla, kun aina tuulee viel kylmästi, mut tätähän tämä kotomaamme suvi on ain valil! on tästä muuten sekin hyvä puoli et itikoita ei juurikaan viel ole, viime jussina ulkona tuskin pystyi olemaan, itikoita oli niin mahottamasti.
   Mukavaa jussia myös Sinulle Uuna:))

   Poista