perjantai 26. huhtikuuta 2013

Odotus palkittiin:))

Olen odottanut kuin kuuta nousevaa kahta kirjaa, tilaamaani Anna-Karoliina Tetrin kirjoittamaa sienivärjäyskirjaa sekä Uudenkaupungin kukkamessujen  helmikuun haasteesta voittamaani lohdutuspalkintoa. Täältä voit käydä lukemassa Ansarini salaisuus postauksen, millä voitin minulle hyvin mieluisan Saila Roution PUUTARHA LAATIKOISSA kirjan. Kirja oli kauniisti paketoitu ja olin ihan täpinöissäni avatessani pakettia, koska enhän tiennyt etukäteen mikä kolmesta palkintokirjasta oli paketissa!
Kirjan takakannesta lainaten: Mitä kaikkea voi kasvattaa viljelylaatikossa? Kuinka kohopenkki perustetaan? Miten onnistua kasvihuone- ja astiaviljelijänä? Tila ei enää rajoita puutarhan onnistumista, sillä pystysuoralle seinäpinnallekin voi perustaa viljelmän ja kahvikuppikin toimii kasvualustana. Kokenut puutarhakirjailija ja viljelijä Saila Routio johdattaa aloittelevat ja edistyneemmätkin viljelijät ruukkujen, amppeleiden, laatikoiden ja kasvihuoneiden maailmaan. Kirjassa kerrotaan, mitkä kasvit ja lajikkeet viihtyvät rinteessä, tasamaalla ja parvekkeella. Kasvualustakin voi olla mullan sijasta vaikkapa muovia.
Pikaisen silmäilyn perusteella kirjassa käydään kaikki laatikkoviljelyyn liittyvät perusasiat seikkaperäisesti ja monipuolisesti läpi. Kuvia on paljon, minua miellyttää niiden mattapintaisuus. Kirjassa on paljon perinteisiä perennoja, mutta uusia tuttavuuksiakin tulee vastaan. Kuva pasuunakukasta pysäytti. Sain sisareltani muutama vuosi sitten upean valkokukkaisen pasuunakukan, parhaimmillaan siinä oli yht aikaa yli 30 kukkaa! Pimentyvinä elokuun iltoina se oli näyttävä kasvihuoneen edustalla omenapuun alla. Harmikseni vain en onnistunut pitämään sitä hengissä talven yli. 
 
Erityisesti minua kiinnosti kasvilavat. Vanhat puiset kasvilavani ovat tiensä päässä ja olen haaveillut jo jonkin aikaa niiden uudistamisesta. Haluaisin tiilestä muuratut seinämät lavoihin perinteisten englantilaisten kasvilavojen tapaan. Kirjassa esitellään useampiakin eri materiaaleista valmistettuja lavoja ja paljon hyödyllisiä työohjeita selkeästi esitettynä. 
Kirja ylitti kaikki odotukseni ja olen siitä hyvin iloinen, kaunis kiitos Uudenkaupungin Kukkamessu väelle:))

18 kommenttia:

 1. Kertakaikkisen upea pasuunakukka. Minullakin oli joskus, mutta en onnistunut sitä talvettamaan.
  Onnea kirjalahjasta, varmaankin mielenkiintoinen opus, tutustumisen arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pasuunakukka on niin kaunis ja hyvä tuoksuinen, et meijän kantsis kyl yrittää uudemman kerran! iltapäivällä kirjaa ehdin hiukan lueksimaan, kiva oli saada omaan hyllyyn:))

   Poista
 2. Hei, minäkin ostin Puutarhamessuilta ihanan Puutarha laatikossa -kirjan ja tilasin lavalaatikoita. Ne tuodaan pihalle toukokuun alussa ja osa kuskataan eteenpäin mökille. En ole aiemmin kasvattanut syötäviä vain katselavia kasveja. Mutta uuttahan voi ja pitääkin oppia, jase on kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oikea asenne Inna, oppia ikä kaikki! kirja oli hyvä hankinta, olen todella tyytyväinen lohdutuspalkintooni.

   Poista
 3. Hieno palkintokirja! En minäkään ole saanut pasuunakukkaa talvehtimaan, mutta tiedän erään, joka saa sen menestymään "allashuoneessa", jossa on ilmeisesti sopivan kosteaa ja lämmintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. systerikin sai sen talvehtimaan talonsa alustassa muutaman talven, mul ei onnitunut hevostallin eteisessä, ilmeisesti paleltui. mut mehän kai hankitaan uusi, eiks vaan?

   Poista
 4. Onnittelut palkinnosta, kyllä saitkin hyvän opuksen:) Olen tässä odotellut milloin arpovat ed. kilpailun voittajat?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti Minna ja onnea sullekkin viel kerran VIP-paketista:)) näköjään huhtikuun haastekin jäi väliin, taitaa messujärjestäjillä olla pikkusen vipinää täl hetkel, joten ootellaan rauhas!

   Poista
 5. Onnitteelut voitosta ja hienosta kirjapalkinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kiitos, voiton nappas Minna mamma's garden blogista, mä sain kirjan lohdutuspalkinnoksi, kirja on todella mieluinen:)) ps etkös sinäkin saanut myös kirjan?

   Poista
 6. Vastaukset
  1. kirja on todella mieluinen, olisin varmaan ostannut, jos en olis saanut:))

   Poista
 7. Oikein paljon onnea hienosta kirjasta ja oikealle ihmiselle se voittokirja sitten tulikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti Harakka, ei se ihan voittokirja ollut, lohdutuspalkinto, mut olen todellä iloinen kirjasta:)) helmikuun haasteesta voiton nappasi Minna mamas's garden blogista.

   Poista
 8. Onnea kirjasta. Uskon, että siitä saat paljon iloa. Annoit kirjasta sopivasti esimakua. On ihan hilkulla, etteikö multasormeni rupea syyhymään uuteen eloon.
  Pasuunakukkassani oli parhaimmillaan toista sataa kukkaa ja huumava tuoksu. Sain sen talvehtimaankin muutaman talven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. syyhyää jo;) sul olikin tosi mahtava pasuunakukka, jo pieni puu! olis kyl kiva saada viel uusi pistokas Ronskilalta.

   Poista
 9. Onnea kirjasta! Näyttää kirjalta, josta on varmaan paljon iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti marjukka, lueksin kirjaa hiukan enempi jo iltapäiväl, olen siihen tosi tyytyväinen:)) mä olen kirjahamsteri, erilaisia puutarhakirjoja jo hyllys, mut tää täydentää mukavasti aiempia hankintojani.

   Poista