tiistai 16. huhtikuuta 2013

Mandala 25 Talviunilta heräävä

Kävellessäni pihamaalla huomasin isännän nostaneen kannonnokkaan kauniisti lohjenneen tiilenpalan, palasta tuli mieleeni karhu ja ajatus metsän kätköissä talviuniltaan heräävästä mesikämmenestä. Ajatus innosti minut rakentamaan aiheesta mandalan kuusiaidasta leikattujen havujen päälle. Olen löytänyt uuden käsitteen kuvaamaan omaa toimintaani, wabi-sabi. Wabi-sabi on alunperin tarkoittanut vanhaa japanilaista ajattelutapaa, joka johdattaa ihmistä näkemään häviävyydessä olevaa kauneutta. Wabi-sabi ilmenee mielestäni omassa toiminnassani kyvyssäni nauttia  yksinkertaisista aidoista asioista, luonnonmateriaaleista ja käsin tehdystä. 

Mandalan 25. aiheena METSÄ;  Mitä löydät, mitä näet tai kuulet, mitä tunteita tai muistoja metsä sinulle tuo?
Täältä löydät lisää Metsä mandaloita

30 kommenttia:

 1. Ihan karhuhan se siinä onkin.Kyllä miehelläsi on silmää nähdä!
  Ja niin kauniin mandalan teitkin. Ihan siinä on kokonainen metsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hän kerää minulle sydänkiviäkin, mandalassa kaikkea minulle tärkeää;)

   Poista
 2. Hyvä kun Isäntä nosti kannon nokkaan tiilen palan, sai inspiraation aikaan.:)
  Ihana luonto mandala syntyi.
  Siinä on varmaan hyvät tuoksutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vastaleikatusta kuusesta tulee kyllä miellyttävä tuoksu kieltämättä, mandala syntyi pihamaalta löytyneistä materiaaleista:))

   Poista
 3. Mielenkiintoista! Mandala on minulle täysin uutta ja outoa..ainakin vielä! :) Mutta wabi-sabi ajatusta olen yrittävinäni minäkin noudattaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tää on mukava haaste, käyppä kurkkaamassa tuolla mandala haasteessa, voisit vaikka innostuakkin näistä! törmäsin wabi-sabi estetiikkaan sattumalta ja nyt se tulee vastaan lähes milloin mistäkin, ajattelutapa tuntuu niin omalta.

   Poista
 4. aivan kiehtova metsä mandala. tein retriitissä luontoon tämän tapaisia toissakesänä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kun pidit siitä aikatherine, nämä luonnonmateriaaleista tehdyt jutut tuntuvat omimmilta. piirtäminen ei oikein luonnista, rohkaistuin kokeilemaan tätä tekniikkaa uunan innoittamana:)

   Poista
 5. Kauniisti ja rakkaudella kokosit mandalasi. Karhulla on suuri sydän :) Wabi-sabi ajattelusta en ole kuullutkaan, pitänee tutkia tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla on jäänyt päälle nää sydän jutut näköjään;) wabi-sabista löydät kiinnostavia juttuja ihan googlettamalla

   Poista
 6. Paljon olette ehtineet reissun jälkeen. On kuusiaita leikattu ja karhu talviunilta sydämellisesti herätetty.
  Inspis on siitä jännä asia, ettei koskaan etukäteen tiedä, mistä se saa vauhdin.
  wabi-sabia pitänee minunkin tutkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on totta, ulos mennessäni ei ollut haisuakaan miten mandalani toteuttaisin, kameran otin taskuun ja ajattelin et jotain ilmaantuu, kun aikani pihalla pyörin;) ajatelutavassa on varmaan paljon mistä sinäkin pidät ja oikeastaa se ilmenee sinunkin tavassasi toimia ja elää. joskus on kiva löytää käsitteitä, millä voi kuvata toimintaansa

   Poista
 7. Mulla tulee mieleeni lapsuus, silloin täytyi kaikkea kosketella käsin, siihen houkuttaa viehättävä mandalasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nyt kun sanoit Pike, niin ehkäpä itselläni oli myös samansuuntaisia ajatuksia mielessä. katsellessani sulanutta pihamaata mieleeni tuli, miten lapsena heti ensimmäisten pälvien ilmestyttyä hiekkatielle, piirsimme ruudukon ja voi sitä ryytuhyppelyn riemua!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. kiva kun tykkäsit, näitä luonto mandaloita on hauska tehdä. tuli mieleeni, et ne toimivat myös "väliaikais" koristeina myös puutarhassa.

   Poista
 9. Was für eine tolle Idee Dinge vom Wald als Mandala wunderschön ich rieche ihn förmlich, herrlich...!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wald voller Farben, Gerüche und Geschmäcker:))
   Mit freundlichen Grüßen Ilona

   Poista
 10. Wabi-sabi tuntuu mun jutulta, kunhan tässä nyt saan karaistuksi talviunen rippeet silmistäni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin minäkin uskon Kuvittelija, yhdellä ja toisella on viel hiukan talvihorroksen rippeitä, muutama lämmin kevätpäivä ne kyl äkkiä karistaa;)

   Poista
 11. Wabi-sabissa on ideaa! Mäkin taidan tuntea sen tutuksi omassa päässäni. Mikähän olis sen suomalainen versio... Vai ollaanko me oltu niin karu kansa, ettei katoavaan kauneuteen ollut varaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uskonpa et suurelle osalle suomalaisista wabi-sabi on luontainen tapa ajatella ja toimia. olemme saaneet ja osaamme nauttia luonnon kaudesta, käyttää luonnonmateriaaleja erilaisiin tarkoituksiin.

   Poista
 12. Oi, kuinka söpö mandala. Huikeaa luovuutta myöskin nähtävissä. Karkkimaisen herkulliset väritkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merike kommentistasi.sade ropisee ikkunaan, tulikin harmaa päivä. virkistää, kun saa lukea edes blogista mukavaa palautetta:))

   Poista
 13. Ihana tuo karhu tuossa keskellä. Minulle myös luonnonmateriaalit ovat tuttuja ja niistä teen, jos aika antaa periksi, mutta wabi-sabi on outo sana. Täytyypä tutustua :)Mandalsi on todella kaunis ja luonnollinen aihe tähän metsäjuttuun.

  VastaaPoista
 14. Vähän samassa hengessä näköjään kuljettiin, vaikka minulle ei tullutkaan karhua vastaan. Sinun karhusi on todella kaunis. Nyt sinulla onkin hieno taideteos koko kesän pihassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. karhumaisen kauniisti oli pala tiilestä lohjennut tosiaan! harmi vain kun neulaset alkavat jo kohta varisemaan oksista, tää olikin "wabi-sabia", häviävää kauneutta;)

   Poista
 15. Luonnon mandala - sopii metsäaiheeseen loistavasti. Voin tuntea tuoksut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Ritva, mandalastani on jäljellä kuva ja muisto vain, tuuli on sen lennättänyt ympäri pihaa, niin kai oli tarkoituskin;)

   Poista