lauantai 15. joulukuuta 2012

Kierrätyshuovutusta ja vähän muutakin ufoilua

Suunnittelin kutovani kämmekkäät eilen kutomani huivin seuraksi, kun langojen sävyt sopivat niin hyvin yhteen. Vaikka etsin kissojen ja koirien kanssa viidettä puikkoani, niin vesiperän vedin. Ei auttanut muu kuin vaihtaa suunnitelmaa. Katselin aamukahvia hörppiessäni viikolla pesukoneessa huovuttamiani pikkulaukkuja, mutta en saanut mitään hyvää ideaa niiden suhteen. Lueksin uusinta TAITO-lehteä  6/2012, siinä esiteltiin Käsityön juhlavuoden 2013 tapahtumia. Silmiini osui mielenkiintoinen otsikko "Järjestä kohtaus ufojen kanssa" . Käsityöpiireissä ufoiksi kutsutaan keskeneräisiä käsitöitä, joita ihan varmasti meiltä kaikilta löytyy nurkista.  Juhlavuoden kunniaksi ne olisi hyvä saada valmiiksi ja niinpä joku on keksinyt oivan tempauksen; lehdessä kehoitetaan ufojen omistajia järjestämään omalla paikkakunnallaan julkisella paikalla FLASH MOB-kohtaus. Järjestetystä kohtauksesta sitten ilmoitetaan omalla ja Käsityö elämässä-Facebook-sivuilla. Päätin tehdä heti yhden omista ufo-töistäni valmiiksi ja  kaivoin jo alku syksystä kirpparilta löytämäni ja pesukoneessa huovuttamani norjalaisneuleen esille UFO-kätköstäni. Siinäpä minulle täksi päiväksi käsitöitä kylliksi.

Tehdäkkö olkahihna vanhasta villakravatista vai vyöstä? Päädyin tällä kertaa vyöhön. Laukun läpän tein puseron resorista. Ajatuksenani oli ensiksi neulahuovuttaa siihen revontulet, mut sit huomasin, ettei mul ole sopivia värisävyjä valmiiksi värjättyinä. No, jotain maagista, lappilaista kuviointia sit pistelin. Oranssi villa on krapilla värjättyä, musta ja ruskea käsittelemätöntä lampaan villaa, vihreä Novitan hahtuvaa. Sinisävyiset villat on peräisin pojallemme keväällä valmistuneesta Liekki ryijystä. Kun ryijy kammataan valmiina, siitä irtoaa mukavasti villakuitua huovutustarpeiksi.


Samaisen puseron hihasta tein hiippalakin. Helmi oli vähän sitä mieltä, että vielä jotain puuttuu...


niinpä neulahuovutin laukun tapaan maagiset kuviot lankatupsun tyveen.Lopuksi naulakon purjelaivat saivat omat hiippalakkinsa:))

11 kommenttia:

 1. Ei aamua ilman yllätystä. Täältä haen päivän energiaruiskeen ja tekemisen ilon :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla:)) kuten huomaat, aamukaffeet yhdes nautittiin tänäkin aamuna.
   ps aurinkoa kaipaat kovin ikonikuvastakin päätellen

   Poista
  2. http://kivisivut.travelnet.fi/linkit/kerhot.html Käypä tuolta katsomassa, onko teilläpäin kivikerhoja. Meidänkin kerhoon pääsee jäseneksi kaikki halukkaat, mutta taitaa matka olla pitkä puuhapäiville.

   Poista
 2. Ihan uutta minulle nuo käsityöufot, mutta nyt olen visiin aikaani edellä, sillä olen kaivanut keskeneräiseni framille ja ovat vinhaa vauhtia valmistumassa. Tuo poron neulemallikuvio kiinnostaa, se sopisi minun villapaitaani.
  Mitä pinkistä mohairista on tulossa?
  Vilskettä Puotiin näin lauantaipäivälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä niin, metsäkauris tai poro, mallinkin varmaan pystyisin sinulle jäljittämään:))
   tänään vähän erilainen päivä, olemme juur lähdös Hesaan perinteiselle ursalaisten retkelle; observatorio, maya-näyttely, ruokailu meksikolaisessa ravintolassa teeman mukaisesti ja illalla viel Saiturin joulua katsomaan teatteriin. Toivottavasti emme joudu taas lumimyräkän kouriin, kuten pari vuotta sitten, autommekin hautautui silloin lumeen, miesvoimia tarvittiin sen esiin kaivamiseksi.
   Sini lupautui päivystämään Puodissa:))

   Poista
 3. Kauniita huovutusjuttuja! Mukavaa Helsinki-päivää teille! Itse kävin aiemmin tuolla Maya-näyttelyssä ja samalla juurikin Meksikolaisessa ravintolasa- teeman mukaisesti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samoja polkuja kuljemme siis:)) näyttely oli todella mielenkiintoinen, meille oli varattu aikaa 2 h, olisin viipynyt mielelläni kauemminkin. Ruokailu Patronassa täydensi mukavasti virittyneen meksikolaisen ilmapiirin.
   ps sain mahtavan idean uudesta huovutuskuviosta observatoriossa

   Poista
 4. Eikö ole ihanaa tuo keksiminen? Minusta se on juuri parasta, kun aikansa aprikoituaan saa idean :-D Hienosti sinulla taas lähti pyörä pyörimään ja tuli upea laukku yksityiskohtineen. Hyvä sinä!
  Minäkin kävin tähtitaivaalla, mutta en etsinyt nyt ufoja vaan tähdenlentoa. Tuloksen näet blogissani :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kehaisustasi uuna:)) olen huomannut et työskentelytapamme on samantyppinen, aloittaessamme emme tiedä vielä mitä syntyy.

   Poista
 5. Minulta noita ufoja löytyy vaikka kuinka monta, pitäisköhän järjestää tapaaminen niiden kanssa ;D Hauska, vähän häpeilevä ilme Helmillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eli sinulla on nyt mahtava paikka järjestää tuo FLASH-MOB- kohtaus "uuden maailman kierron alkaessa 2013"!
   Helmin ilme tuntui juuri tuolta minustakin, valitettavasti ei tullut kokeiltua, olisko tykänny enempi sit valmiista hiippalakista.

   Poista