sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Käsityöläisten joulumyyjäiset Wiurilassa 2.12.2012


Perinteiset käsityöläisten joulumyyjäiset Wiurilan kartanon joulupuodin organisoimina vetivät paikalle runsaasti käsityön ystäviä vaikka samalle päivälle osui useita eri myyjäisiä lähi alueella. Kymmenille myyntipöydille oli erialojen käsityön taitajat laittaneet kauniisti esille kättensä töitä. Taidolla valmistettuja tuotteita joululahjaksi tai ihan omaksi iloksi löytyi kaikilta pöydiltä, valinnan varaa siis löytyi. Perinteisiä käsitöitä, sukkia ja lapasia monenmoisia ja kokoisia, kauniita koruja eri materiaaleista ja eri tekniikoilla valmistettuna, joulunaikaan sopivia koristeita kudottuna, virkattuna, huovutettuna, punottuna, tuunattuna jopa betonista valettuna, ihania joululeivonnaisia. Ihmiset ovat  todella luovia ja taitavia, on hienoa tämä käsitöiden, omin käsin tehdyn, uusi tuleminen, uskaltaisinpa jopa sanoa jo myös arvostaminen. Ja kuten aina, parasta lopulta on lounashetki, Wiurilan kartanoravintolan Esan keittämä lohisoppa oli vertaansa vailla. Ahnehdin jopa niin ison annoksen, et millään en jaksanut syödä kaikkea. On niin harmillista jättää hyvää ruokaa lautaselle, mut minkäs voit kun silmät söis enempi mitä maha vetää.

Värjärin Puoti oli ensimmäistä kertaa mukana näin isoissa myyjäisissä. Haluan kiittää kaikkia asiakkaitani ja toivon teidän olevan vielä kotonakin tyytyväisiä tekemiinne hankintoihin. Olen erityisen tyytyväinen myyjäisten järjestelyyn, kaikki sujui mallikkaasti ja jouhevasti. Kaunis kiitos tästä kuuluu Kartanopuoti Wilhelmiinan Hannelelle ja Ann Marielle. Mukavaa oli myös päivän mittaan tavat vanhoja tuttuja ja ysäviäkin vuosien takaa ja vaihtaa pika pikaa kuulumiset, onhan värjärin päivät monasti niin yksinäisiä.

Luonnon väreillä värjäämäni villalangat saivat ansaittua huomiota osakseen. Uskompa muutaman hieman innostuneenkin värjäämisestä. Myös rautalanka jutskani saivat huomiota osakseen mukavasti. Tuon keskellä kuvakollaasia olevan Iki tammen idean sain ilmoittautuessani myyjäisiin. Katsellessani Halikon vaakunaa, kuntaliitoksen jälkeen Salon kaupungin, päätin ottaa siitä mukaan Maailman puuhuni keskeiset symbolit suojeluksesta, asuinkuntamme vehreydestä sekä yhteydenpidosta.  Minulla on ollut monta vuotta hevonen Wiurilan tallilla ja usein olen nauttinut ratsastureittieni varsilla kasvavista isoista ja monesti myös vanhoista jalopuista. Wiurilan kartanossa arvostetaan jalopuita ja siksipä kartanon puistosta löytyy kymmeniä eri puulajeja. Oikein sydänalaa raastoi, kun  viimetalvinen Tapani-myrsky katkoi muutaman ison lehmuksen aivan kartanon läheisyydestä. Onneksi vanhan tallirakennuksen (nykyisin kartanon juhlatilan) läheisyydessä kasvavat iki tammet säilyivät vaurioitta. Näiden tammien suojeluksesta saimme kaikki joulumyyjäisiin osallistuneet tänäinkin nauttia.

12 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika, miten paljon, miten värikästä, miten montaa sorttia sinulla on myyjäiskojussasi.
  Ensimmäinen adventti on illassa ja tuolla myyjäisissä oli varmaan jo hyvin jouluinen tunnelma.
  Hyvää alkavaa viikkoa ja menestystä putiikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on jo myöhä, juur tulin Puodista laittamasta myyjäistavaroita paikoilleen. ensi sunnuntaina taasen uudet myyjäiset Salon VPK-talolla.
   vihdoinkin myös täällä oikea talvi, lunta ja pakkasta mukavasti, aurinko on myös näyttäytynyt.
   myyjäisissä oli todella jouluista, viihdyin oikein hyvin.
   ps helmillä taasen juoksuaika ja sama juttu kuin toukokuussa.

   Poista
 2. Ihanaa ja ONNEA sinulle ja töillesi. Tuli oikein nostalginen olo. Aikoinani olin minäkin samanlaisilla messuilla myymässä keramiikka tuotteitani. Olen vähän heikko myynti ja mainosnainen, mutta aina siellä kauppaakin tuli :-DD
  Onko nuo kaikki sinun tuotteitasi??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kovasti Aina! olen blogissasi ihaillut töitäsi, kyllä niitä on kelvannut ja kelpaa edelleen myydä. tosi aikaaviepiä nämä päivät ovat, olet kiinni aamusta iltaan. kaikille myyminen ei ole ihan helppoa, ei itsellenikään aina. sain kesällä hieman opastusta yli 30 vuotta torimyyjänä toimineelta mieheltä. tuntui hyvältä kun hän toripäivän päätteeksi sanoi pilke silmäkulmassaan, et olen synnynnäinen torimyyjä:))
   kyselit tuotteistani. kaikki ne on omien kätteni aikaansannoksia. jos et ole huomannut, niin katsoppa noita sivujani yläpalkista. niissä esittelen kaikki työni valokuvin ja pikku esittelyin.

   Poista
 3. Hienoa kuulla, että myyjäiset olivat onnistuneet. Silloin jaksaa, kun saa palautetta, kehuja ja kauppa käy. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja sinulla! Olin myös myyjäisissä ja ihan kuin mun suusta oli kirjoituksesi=). Paitsi tietysti ulos antisi on selkeämpää ja kirjavampaa kuin omat kirjoitukseni. Wiurilassa on aina yhtä ihana tunnelma! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Sädehelmi! kiinnostuin ja poikkesin heti Sinulle kylään:))

   Poista
 5. Harmi kun en tänä vuonna päässyt myyjäisiin, Wiurilassa on aina niin ihan tunnelma!
  Ihania tuotteita sinulla on myynnissä. Hauska tuo vaakunamme kuva :)

  VastaaPoista
 6. no voi, kummalla puolen pöytää olet aiemmin ollut? kiitos kehumisista, niistä tulee aina niin hyvä mieli:))
  välillä menee päiviä et ei tule mitään toteuttamiskelpoista ideaa ja sit yht'äkkiä taas välähtää probelipäässänikin, just niin kävi tuon vaakunan kanssakin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehut olivat ihan aitoja! Muutaman kerran silläkin puolen pöytää, katsomassa useimmin :) Luulin tuota vaakunaa piirokseksi, mutta sehän onkin rautalangasta punottu! Wau! Blogisi joutui tarkempaan seurantaani, täällä on vaikka mitä kivaa :)

   Poista
  2. no sepä on kiva juttu, välillä tuntuukin et kirjoitan värjäyksistä ja muusta vähän turhaan, ku niillä sivuilla käydään aikaski vähän. kommentistasi tuli mieleeni, että lukijat eivät ole niitä vielä oikein löytänee.

   Poista