keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Värikollaasi 104 Rose DustViikon väri oli 
Maalaismaisemista en tällä kertaa onnistunut bongaamaan viikon väriä, tyttären yo-ruusuissa sitä olisi ollut, mut joku ehti jo käyttää sen vaihtoehdon. Aamulla piukan palaverin jälkeen niin mieli kuin kehokin kaipasi virkistystä, joten askeleeni suuntautui joen länsirannalle Cafe Rioon. Kävellessäni  kaupunginkirjaston sivuitse sitä roosaa alkoi näkyä. Jo eläkkeelle jääneen Salon  kaupungin arkkitehdin Lauri Holmenin suunnittelema kirjasto on Salon ylpeydenaihe. Nauttiessani kupillisesta kahvia ihanan mangojuustoleivoksen kera katse kummasti kirkastui ja huomasin olevani vanhan roosan ympäröimänä! Kahvilan tapeteissa oli kauniita vanhaan roosaan vivahtavia pystyraitoja. Seinillä oli myös kauniita tauluja, myyntinäyttelyn tauluista toki en voinut kuvaa ottaa. Suosittelen itse kutakin esittävästä taiteesta pitävää käväisemään paikanpäällä. Mieleeni tuli muutama varma paikka, mistä maalainen voisi kaupungissa pienellä vaivalla bongata lisää rosaa kuviinsa, siispä takki päälle ja menoksi.

Kauaksi ei tarvinnut kävellä, jo kahvilan vieressä sijaitsevan Kuninkaantien apteekin ikkunoista näkyi kaipaamaani väriä ja paljon muuta kaunista myös. Salolaiset liikkeet kisaavat parhaillaan siitä, kenellä on kaupungin kaunein jouluikkuna. Ikkunan läpi otettuna seimeen kuvastuu kauniisti joen varrella kasvavat isot puut. Paljon muutakin kaunista oli ikkunaan somisteeksi laitettu. Uskonpa, että se virkistää monen apteekissa asioivan mieltä. 

Kulman taakse käännyttyäni kohtasin kauniin tunnelmallisen joulumaiseman Salon Turkisateljeen edestä. Hevosihmisenä tämä tietty sai minun ääneni:))
ps Turkisateljeehen kannattaa tulla kauenpaakin Jos ei muualta, niin ainakin Susun silmukoiden emännöimästä Anjalinin lanka- ja käsityöliikkeestä löytäisin roosaa. Lähtiessä pois minulla oli kuvasaaliin lisäksi iso pussillinen toinen toistaankin ihanampia lankoja! Ensimmäiset muistot Anjalinin lankakaupasta minulla on jo aivan 80-luvun alkupuolelta. Silloin hankin sieltä langat isännälle kutomaani jussipaitaan. Alunperin jussipaitaa ovat pitäneet etelä-pohjanmaalaiset maatalojenisännät arkivaatteenaan. Kudoin paidan salmiakkikuvion perinteestä poiketen vihreällä tumman punaisen sijaan. Alunperin paitaan kudottiin pystykaulus ja laitettiin olalle napit. Niin myös minä tein. Paita oli ahkerassa käytössä lähe pari vuosikymmentä ennen kuin isäntä "kasvoi ulos siitä".  Vuosien varrella olen usein asioinut Anjaliinilla ja aina takuuvarmasti löytänyt jotain puikoille laitettavaa, aivan kuten tänäinkin:))
ps jussipaidat ja salmiakkikuviot ovat täällä tänäin taas eli huippumuodikkaita ja kysyttyjä, lisää voit lukea esim. Länsiväylästä

Varmuudeksi poikkesin vielä naapuriin Salon NAPPI KY:n liikkeeseen. Tyhjin toimin ei tarvinnut nytkään poistua tästä ihanasta nappien maailmasta, mistä toki löytyy paljon muutakin tuiki tarpeellista käsitöiden harrastajille ja askartelijoille, kauniita nyörejä,  nauhoja, ketjuja, kankaita ja paljon muuta, muun muassa lähes miniatyyrikokoinen ompelukone. Taitaa olla silmänruokana esillä, tokkopa näin pienen koneen käyttäjää sentään liikkeeseen poikeaa - tai älähän sano, tonttujahan on tähän aikaa kovastikkin liikkeellä ja kova heil on  touhu saada kaikki lahjat valmiiksi ennen joulua pukinkonttiin!
18 kommenttia:

 1. Aivan selvästi on tonttujen käytössä tuo ompelukone.
  Kannatti vähän kierrellä, monta kaunista asiaa sait kuvattua! Kiitos kierroksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ole hyvä vain! kyl kannatti kaupunkiin lähteä, ku tälläisen kuvasaaliin sai kerättyä;))

   Poista
 2. No löytyihän roosaa ja hieno kollaasi syntyi! Hieno kuva retken viimeisenä. Olet kyllä ansainnut pienen rentoutumishetken kaiken touhuamisen jälkeen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Uuna, tuo pikkuruinen ompelukone oli todella hellyyttävä!

   Poista
 3. Roosa luo tunnelmaa, ei ihme, että sitä käytetään tapeteissa ja muissa sisustuselementeissä, kun halutaan saada hieman juhlavampaa atmosfääriä. Roosa sitä paitsi sopii hyvin yhteen monen värin kanssa.

  Kuulostaa mukavalta päivältä, lanka- ja nappikaupat ovat paratiiseja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin ovat tosiaan, ja kerrankin sai rauhassa kohnata hyllyjä roosaa metsästäen:))
   Vanhalla roosalla Puotini takaseinäkin maalattiin, sen sävy vain oli niin eri kuin tämä haasteen rosa dust.

   Poista
 4. Kaunis tuli kollaasistasi ilman ruusujakin. Etenkin tuon turkisliikkeen näyteikkuna on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eli sinunkin äänesi menee sinne;))
   kiitos kiittämisestä Sirpa

   Poista
 5. Kauniita kuvia olet saanut vangittua kaupunkiretkelläsi. Kiitos kivasta "mainostuksesta" ja mukavasta iltapäivätuokiosta lankoja "palvoen". Omatkin ensimuistoni Anjalinista menevät kahdeksankytluvun puoliväliin. Silloisen Salon Kotiteollisuuskoulun opiskelijana menin aina opintotukipäivänä ostamaan Anjalinille "jotain vähän hienompaa lankaa":-)
  Minäkin kävin eilen Napissa ihailemassa samaa ompelukonetta. Sillä varmaan ompelee nukkekodin asukkaat...

  VastaaPoista
 6. On roosaa löytynyt. Paras tietysti lankojen, pakettien, tapettien joukossa on roosainen kyltti - Hoida itseäsi. Vaan niin taisit tehdäkin herkuttelemalla leivoskaffeilla.
  Minä en just roosaa ole bongaillut, lunta kolaillut ja synttärijuustokaffeeta nauttinut.

  VastaaPoista
 7. Hoida itseäsi kyltti löytyi Kuninkaantien apteekista ja oli todella kaunista dust roosaa, valitettavasti vain kuva ei anna oikeutta värille.
  lumitöihin ollaan nyt mekin päästy jo monena päivänä, ei paha. oon näköjään päivän taas myöhäs!

  VastaaPoista
 8. wunderschön dein RoseCollage!

  Lieben Gruss Elke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Weihnachten in der Stadt ist auch eine schöne
   Grusst Ilona

   Poista
 9. Kiva kollaasi! Olipa mukava kaupunkikierros, ihan näin sohvalla istuen :) Kameran kanssa pitäisikin joskus itsekin mennä ikkunakierrokselle! Etsimään sitä kauneinta akkunaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itsekin yllätyin miten mukava kaupunkiretkeni oli:)) en ole vuosiin käynyt kuvaamassa oikeastaan missään. en myöskään viihdy kaupungin jouluvilinässä, liikaa ihmisiä ja liikaa kaikenlaista krääsää, toki joukossa ihan hyvääkin ja tarpeellista.
   laita toimeksi ja toteuta sinäkin ikkunakierros!

   Poista
 10. Monenmonta ihanuutta kahvihetken kera kuvissasi. Roosa on kaunis väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kun tykkäsit unelmikko:)) pidän itsekin kjovastu vanhasta roosasta

   Poista