sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Haavet toteutuvat yksi kerrallaan

Pitkäaikainen haaveeni puutarhavajasta alkaa pikku hiljaa toteutumaan. Isäntä rakensi takapihalle aikoinaan pienen vajan läheisen moottoritien siltatyömaalta haetuista laudoista. Lautoja ja lankkuja saatiin niin paljon kolmelta eri siltatyömaalta, että niistä isäntä on rakentanut myös ulkorakennuksen rungon ja seinät pienen pihavajan lisäksi. Olen jo pitkään toivonut saavani pihavajan omaan käyttööni kokonaan. Viime kesänä sitten teimme vaihtokaupan:
Isäntä sai jo edenmenneen Heimo heppani tallin omaan käyttöönsä. 
Hän teki sinne lankkulattian kesällä ja nyt syksyn mittaan metallihyllyt.
Alkuperäinen takoitus oli, että tallista tulisi isännän työkaluvarasto ja pieni verstashuone. Koska tila on toiminut aiemmin hevostallina, sen kattoon on asennettu koneellinen ilmanvaihto, joten tila soveltuu erittäin hyvin työtilaksikin. Kuten kuvasta näkyy tila ei jäänyt ihan kokonaan isännän käyttöön, vaan yhden seinän valtasivat kangaspuuni;)
Aiemmin pihavajassa käytössäni on ollut kaksi vanhaa keittiön kaappia kukkapurkkien säilytystilana. Valkoinen kaappi on ensimmäinen isännän minulle rakentama kaappi. Tulipa mieleeni, että ihan ensimmäiseksi muutettuamme yhteen asumaan pienen mansardikattoisen talon vinttihuoneistoon  opiskeluaikoinamme, isäntä nikkaroi neljä "lundiahyllyä" pikku keittiöömme ja parisängyn. Edelleen nukumme samaisessa sängyssä ja hyllytkin ovat käytössä! Miten siis ylipäätään raaskin luopua nyt tuosta valkoisesta kaapista!? Keltaovinen kaappi purettiin -80-luvulla kotimme keittiöstä. Ne ovat palvelleet jo yli 30 vuotta kukkapurkkikaappeina pihavajassa ja edelleen olisivat hyvin palvelleet kuntonsa puolesta. Tänään päätimme kuitenkin isännän kanssa niiden palvelusvuosien täyttyneen ja purimme ne pois. 
Ennen kaatopaikkakuormaan laittamista otimme talteen kaikki saranat ja kannattimet. Niille löytyy vielä käyttöä ihan varmasti myöhemmin.
Mikä sai meidät ryhtymään moiseen hommaan? 
Siihen liittyy nuorten haaveen toteutuminen ensimmäisestä yhteisestä kodista. Olimme eilisen päivän talkoissa nuorten ostamassa kodissa. Isäntä auttoi keittiön purkamisessa ja minulle sopivin tehtävä oli tapettien irroittaminen olohuoneen seinästä. Nuoret olivat  ehtineet jo viikolla irroittamaan suurimman osan tapeteista, mutta kyllä siinä vielä minullekin hommaa piisasi. Puretut kaapistot rahdattiin meille ja tänään lajittelimme niistä kaiken käyttökelpoisen talteen ja loput isäntä vie huomenna kaatopaikalle. 
Nyt pihavajaan pääsee vuorostaan nuorten ensimmäisen kodin vanhat keittiökaapit palvelemaan kukkapurkkikaappeina. Ajatus tuntui minusta niin viehättävältä, että päädyimme vaihtamaan ne entisten tilalle;)
Helmi on ollut hieman harmissaan, kun ei päässyt mukaan remppahommiin. 
Pitkä jokivarsilenkki karahka leikkeineen kuitenkin sai Helmin taas hyvälle mielelle!
Haaveet toteutuvat  yksi kerrallaan. 
Haaveemme omasta kodista toteutui aikoinaan. Haaveeni pienestä puutarhavajasta on toteutumassa pikku hiljaa ja isännän haave omasta verstashuoneesta toteutui. Nyt nuoret ovat toteuttaneet ensimmäisen ison yhteisen haaveensa, haaveen omasta kodista. 

20 kommenttia:

 1. On niin ihanaa kun haaveet toteutuvat, vaikka joskus tuntuu että aikaa kuluu liiaksi! Ihanaa, että nuoret saavat rempatun kauniin yhteisen kodin ja että tekin saatte mieleiset työtilat - bongasin heti kangaspuusi :D

  Elämän kaunis suola onkin haaveet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä, elämä on Elämää vasta kun saa myös haaveilla ja jokunen niistä ehkäpä toteutuukin muodossa tai toisessa;)
   kangaspuut saavat olla nyt muutaman vuoden seinällä, toivottavasti eivät kuitenkaan sen kauempaa.

   Poista
 2. Ihana postaus! Kiva, että haaveenne toteutuvat! Minäkin haaveilen puutarhavajasta ja ensi kesänä toivon sellaisen saavani. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Tiiu:)) toivon, että myös Sinun toiveesi puutarhavajasta toteutuu, jos ei vielä ensi kesänä, niin sitten ainakin jo heti seuraavana.

   Poista
 3. Hienoa, että pitkäaikainen haaveesi toteutuu. Kiva olisi nähdä, miten nuorten keittiökaapit puutarhavajaasi sijoittuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. puutarhavajaprojektini on niin mieluinen, että ihan varmasti saatte siitä vielä jatkossakin lukea kuvien kera;)

   Poista
 4. Haaveilu kannattaa aina. Usein haaveet toteutuvat - ennemmin tai myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta Satu, haaveilu kuuluu elämään. usein jo iloa tuottaa pelkkä haaveilu, ei aina kaikkien haaveiden tarvitse edes toteutua.

   Poista
 5. Mukavaa, että haaveita toteutuu, yksi kerrallaan. Ihana puutarhavaja, sellainen olisi todella kätevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen jo pidempään odottanut, että isäntä saisi siirrettyä tavaransa pois vajasta niin, että saisin sen kokonaan omaan käyttööni. käydessäni kesällä Tertin kartanon rauniopuutarhassa Mikkelissä, näin siellä aivan ihastuttavan puutarhavajan. jotain ideoita nappaan siitä tähän omaanikin;)

   Poista
 6. Haaveilla on taipumusta toteutua, sillä kuljemme tiedostomatta oikeaan suuntaan. Helmille terkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi tuhisee unissaan tuossa keittiön sivustavedettävällä, hivenen raotti silmäkulmiaan huikatessani terkut;)

   Poista
 7. Ihana kun on haaveita ja ihana kun ne toteutuvat. Jotkut nopealla aikataululla, osa hitaammalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinhän se on Maatiaiskanasen Elämää:)) minulla saattaa kulua vuosikymmeniä, ennen kuin jokin haaveeni toteutuu, en ole "tässä ja heti"-ihmisiä;)

   Poista
 8. Haaveita pitää olla, ja miten ihanaa, kun ne vielä toteutuvatkin.
  Ihan kaikki haaveet eivät aina toteudu, ainakaan alkuperäisessä muodossaan:)

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Sirpa:))siihen olen kyllä tottunut, että kaikki haaveeni eivät todellakaan toteudu missään muodossa. toisaalta hyvä niin, koska haaveilen joskus ihan tarpeettomista jutuistakin.

   Poista
 9. Ihanaa, kun haaveet toteutuu!❤️
  Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 10. Siksi me haaveita rakennamme, että joskus toteutuisivatkin. Juuri se hetkin on parasta, kun tajuaa haaveen toteutuneen. Onnea toteutuneista haaveista niin sinulle, kuin nuorillekin. Iso harppaus on ensimmäinen oma koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos aimarii:)) nuoret remppaavat innolla enimmäistä yhteistä kotiaan, tänään on kuulema maalattu makkarin seiniä.

   Poista