sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Elämä on tässä ja nyt

 Täytin kesällä pyöreitä ja olin toivonut isännältä lahjaksi sorakasaa ja kottikärryjä. 
Sorakasa ilmestyikin ajallaan pihamaalle, kottikärryjä sen sijaan sain odottaa. 
 Kesällä kärräsin soraa vielä vanhoilla kottareillani, luulin jo isännän unohtaneen koko lupauksensa...

 Yllätyin iloisesti viikolla, kun keltaiset uutuuttaan hohtavat kottarit odottivat sorakasan vieressä:))
Onneksi tänään oli sen verran poutaa, että sain testata ne kuljettamalla painavia ruukkuja talvisäilöön. Kyllä näillä on hyvä kärrätä myös nuo loput sorat kompostialueen sorapolulle. 
Pelakat saavat asettua jo talvilepoon.
 Pidän niitä entisessä valjashuoneessa, mikä on riittävän viileä talvettamiseen.
Rosmariinit, timjami ja laventeli valloittivat saunatuvan pöydän. Jätin osan laventeleista ja timjameista talvehtimaan yrttipenkkeihin. Saapi nähdä sitten keväällä, miten niiden kävi. Peittelen ne vielä lehtikerroksella ennen pakkasten tuloa. Iisopit, meiramit, toisinaan myös timjamit ja laventelit ovat näin selvinneet talvesta.
Eilen oli melkoista minuuttiaikataulua ja lopulta myöhästyinkin Jekyll & HYDE musikaalista sen verran, että pääsin vasta väliajan jälkeen sisälle teatteriin. Toisaalta se ei harmittanut, koska näin ehdin käväisemään Kukkatalolla ostamassa taimia syysistutusta varten. Isäntä oli ajoissa teatterilla ja sain nopean selvityksen juonenkulusta, joten ihan mukavasti pääsin vielä perille esityksen juonesta:))
Nyt on taas mukava tulla kotiin, kun sain siistittyä porraspielen. 
Tykkään tehdä vuodenkierron mukaan asetelmia vanhalle, jäkälöityneelle puupenkille. Tällä kertaa somistin sen sinkkisoikkoon tehdyllä syysistutuksella ja kirpparilta kesällä hankkimallani lyhdyllä. Pikkuveijarit ovat unohtaneet kumpparinsa penkin alle. Iso sydänkivi ja betonilehdet kuuluvat vaki somisteisiin kesät talvet.
 
Syysistutuksissa käyttämäni sammaleet ja jäkälät kierrätän. Nämäkin ovat jo olleet viime syksyn istutuksissa, säilytän ne varastossa kuivattuna aina väliajat. 
Haravoiminen on vielä jäänyt. Toivottavasti loppuviikosta olisi sen verran poutaa, että suurimman osan lehdistä saisi koottua kateaineeksi kasvilavoihin ja kasvimaalle. Kirpparilta syyslomalla löytämäni euron peltinen kastelukannukin odottaa vielä somistamista. Sitä suunnitellessani ajatukseni ovat ihan varmasti Maurin makasiinin Maurin luona, missä Maurin sielu sitten onkin. Syyskuussa suruksemme kuulimme hänen yllättävästä kuolemastaan. Tämän rautaisen vanhan uunin osan ostin häneltä elokuussa terassipöydäksi. Se jäi viimeiseksi hankinnakseni Maurilta, mikä lisää sen tunnearvoa minulle entisestään.

Jokainen päivä on lahja.

sävelin  kuultuna
Suvi Teräsniska

20 kommenttia:

 1. Ihana asetelma ja voi miten surullinen uutinen.
  Toivotaan kauniita päiviä, huomiselle on ainakin luvassa aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Saila. täällä on ollut sateetonta, mutta kun aamulla hämärissä lähtee töihin ja illasta pimeällä palaa, niin eipä juuri ehdi päivän valosta nauttimaan. nyt illasta on alkanut tuulemaan, joten teen varmaan melko pikaisen lenkin Helmin kaa, sekään ei välitä olla kovalla tuulella ulkosalla kauaa.

   Poista
 2. Ihania asetelmia. Minuutti aikataulut ovat kauheita, stressaannun ihan kauheasti niistä.
  Ihanan lahjan sait ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen tottunut minuuttiaikatauluihin, joten ne eivät minua stressaa yleensä. tää oli kyl ihan huippu, arvaappa vaan mitä sain edelliset täydet täyttäessäni...systerin porukat olivat hankkineet minulle moottorisahan, sekin oli kovin mieluinen synttärilahja:))

   Poista
 3. Voi miten hauska postaus. Minäkin täytin pyöreitä viime kesänä :-) Ja Nyt ja Tässä on yksi lempilauluistani. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukava kuulla, olemmeko molemmat rapuja? ehkä täytimme eri vuosikymmenet, mut musiikkimaku näyttäisi olevan yhtenevä. kiitos, vauhdilla mennään kohti joulua;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. kiva kun tykkäsit Kruunu Vuokko. itsekin ilostuin kovin lopputuloksesta. ei aina tarvitse laittaa paljoa rahaa kiinni, kun seuraa tarjouksia.

   Poista
 5. Aivan ihana syysasetelma!
  Myöhäiset synttärionnittelut!
  Mukavaa alkavaa viikkoa.ĺ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kaunis Sirpa:)) meinasi koko postaus jäädä tekemättä, kun kottareita ei alkanut kuulua, onneksi isäntä täytti lupauksensa:))

   Poista
 6. Eikö teillä ole lunta ollenkaan!! Upea asetelma ja hieno värimaailma, kauniin syksyinen ja upeat kottarit! Mulla on ihan samanlaiset ja niillä kelpaa kuljetella vaikka mitä! Vaikka tulikin lunta melkoinen määrä, toivottavasti saadaan vielä mukavia pihatyöpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä satoi viime viikolla muutaman sentin lunta, mut se suli heti seuraavana päivänä pois, sen puoleen pystyy hyvin jatkamaan pihahommia. kyl nää peruskeltaiset kottarit ovat mieluisat, tosi tukevatkin, mut ei kovinkaan raskaat. toivon todella et ensi viikonloppuna päästäisiin taas jatkamaan...

   Poista
 7. Kauniit syysasetelmat ja nuo synttärilahjat ovat tosi käytännöntärkeitä.
  Kyllä nyt kelpaa kärrätä kaikkea sitä mikä puutarhassa pitää liikutella.
  Hyvää alkanutta alkutalven työviikkoa!
  Ajattelin tänään tehdä jonkinlaisen asetelman tuonne tulopihan rappupielee, jonkilainen idea on jo syntymässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mul on tainut aina olla tämän tyylisiä toiveita ja onneksi porukat ovat ihan kiitettävästi niitä aikojen saatossa sit toteuttaneetkin:))
   mun vanhat kottarit olivat todella jo aikansa palvelleet, toki niilläkin voi viel jotain kevyttä kuskata, mut sepelin kärräämminen oli niiden kanssa aika työlästä. nyt kelpaa loput sepelistä kuskata uusilla vankoilla kottareilla.
   kiva nähdä mmillaiseen asetelmaan sinä päädyit, käyn kurkkimassa loppu viikosta.

   Poista
 8. Kauniit asetelmat. Niin se on, että pitäisi nauttia tässä ja nyt. Surullisia uutisia. Haravoida pitäisi täälläkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse olen sitä taitoa yrittänyt opetella jo pidemmän aikaa, välillä onnistuu paremmin välillä huonommin. oli aika merkillinen yhteensattuma, et heti tänään aamutuimaan sain viestin, mihin vastasin juuri noilla sanoilla "elämä on tässä ja nyt". ihan kuin olisin saanut illalla etiäisen postausta kirjoittaessani...

   Poista
 9. Onpa tosiaan kaunis asetelma :D ja hieno synttärilahja! Sain muutama vuosi sitten lapsilta samanlaiset kottarit äitienpäivälahjaksi ja käyttöä niillä onkin ollut. Viimeisen matkan alku - yllättäen aina - pysähdyttää miettimään elämän rajallisuutta ja sitä kuinka maisen matkan voi käyttää ollakseen onnellinen ja mahdollisimman usein tyytyväinen ja iloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kivipellon Saila lämminhengisestä kommentistasi:))

   Poista
 10. Tuon parempaa synttärilahjaa ei olekaan! Käyttöä näyttää olevan.

  VastaaPoista