Haimme iltapäivällä Mikkolan lammastilalta tilaamani puolikkaan karitsan lihat. Lihat on valmiiksi leikattuna ja vakuumiin pakattuna. Pässipojat olivat kasvaneet isoiksi suotuisan kesän ansiosta, puolikaan karitsan lajitelma painoi lähes 12 kg, kun se tavallisesti painaa 8-10 kg.
Metsälaitumella ryhdyttiin selvästi neuvonpitoon, josko kuvaajalla olisi pahat mielessä! Ei suinkaan, me tavataan uudelleen keväällä kerintäpäivänä, jos suinkin saan työni niin sovitettua, että pääsisin taas villaa lajittelemaan. Nyt syksyn kerintäpäivänä en päässyt mukaan, mutta minua odotti pari säkillistä valmiiksi lajiteltua villaa. Täällä olen aiemmin kirjoittanut kevään kerintäpäivästä.
Mikkolan tila kehruuttaa lankaa Pirtin kehräämöllä omista villoista ja myynnissä on myös ihka ihania lampaantaljoja.
Tässä näyte tilan tuotteista, upea liivi ja kirjoneule lampurin yllä, takulla lämpimiä!
Kotiin päästyäni oli helppo homma pakastaa valmiiksi pakatut tuotteet. Karitsanliha säilyy pakkasessa hyvin, joten minulla on nyt hankittuna pääsiäiseksi viulu, jos ei tule syötyä jo aiemmin!
Mikkolan tilan tuotteita löydät täältä. Lampuri käyttää myös koiria apunaan. Tästä pääset tutustumaan lammaskoirien työhön.
Meidän Helmi ei ole lammaskoira vaan isojen nautojen paimen kuten kaulapantakin osoittaa!
Mikäköhän sai Helmin näin huolestuneeksi aamuisella metsälenkillä?
Tämän upean onton pöllin isäntä lupasi tuoda huomenna kotiin. Pyysin käsittelemään varovaisesti, jotta ihastuttava pieni "sienilamppu" säilyisi ehjänä.
Olen surrut Halikonjoen ahteilla kuolleita katajia, mutta nyt ne näyttävät kerrassaan upeilta marraskuisessa maisemassa.
Bää, bää vita lamm...suloisia!!
VastaaPoistaHieno kuvasarja, Helmistä etenkin huippu hyvä otos!!
pikkuiset lampaat ovat kerrassaan suloisia, välil oikein ihmettelee miten niitä voikaan syödä!
Poistakiitos Sirpa, Helmin ilme on kyl aikaskin ihmettelevä...
Oi miten sulosia lampaita, lihaa en syö, mutta villasta tykkään.
VastaaPoistaei anopillekkaan lampaanliha maistu, sanoo sen maistuvan villalta. itse syön melko vähän lihaa, mieluiten riistaa, mut karitsanlihasta tykkään myös kovin eri tavoin laitettuna.
PoistaLampaat ovat niin kauniita ja suloisia..karitsat vieläkin suloisempia. Siksi joskus tulee surullinenkin olo, kun pienet laitetaan lihoiksi, mutta se on vaan elämää ja kuluu siihen.
VastaaPoistaMutta kauniita töitä lampaan villasta sinä teetkin!
niinhän se on Harakka, pikku pässit joutuvat kesän vapauden jälkeen teurasautoon. kiitos, lampaanvilla on lempimateriaalini:)
PoistaOmpa utuisen syksyistä, villan harmaata. Kaunista.
VastaaPoistasyyssäät ovat todella hellineet mieltä ja villan pehmeä lämpö samoin;)
Poista