perjantai 10. heinäkuuta 2015

Maurin makasiinin kaaosta, taide- ja makunautintoja Perniössä

Jos milloinkaan kuljet Perniössä ja tykkäät kaikenlaisesta romusta, niin Sinun kannattaa poiketa Perniön asemalle Maurin makasiiniin. Jo ulkona saat esimakua siitä, mikä Sinua sisällä odottaa, tavarapaljous on käsittämätön! 
 Tavaroita ei ole lajiteltu eritysemmin, vaan kaikkea on kaikkialla, kaaoksen keskeltä voi tehdä yllättäviä löytöjä. Itse tykkään kovin ja aina löydän jotain tarpeellista.
 Tästäkin pöydästä matkaani lähti yksi, jos kiinnostaa mikä, niin käyppä kurkkaamassa
Maurin makasiinin tavarakaaoksen jälkeen suuntasimme autonnokan Perniön kirkon kupeessa olevaan Lainamakasiiniin taidenäyttelyyn. Ystäväni on mukana Korttilan Helmien taiteilijaryhmässä, jota vetää kuvataiteilija Marjaana Murto. Murron mukaan kaikissa meissä on sisäänrakennettuna tieto, mitä tarvitaan elämässä. Tätä ajatusta Murto soveltaa Vedic Art-kuvataidekursseilla taidemaalaukseen, siksi kurseilla ei puhuta tai opeteta mitään ismejä tai tekniikoita vaan pääosassa on löytäminen, maalaaminen ja niiden kautta syntyvä luomisen ilo. Ohessa lyhyt katkelma Vedic Artin kotisivuilta "Ihminen ei ole erillinen olento, vaan osanen maailmankaikkeuden kokonaisuudesta ja että sisältä ohjautuva tieto on edelleen meissä jokaisessa. Aikojen saatossa ulkoaohjautuva kulttuurimme on vain vierottanut meidät siitä." Sydämestäni voin allekirjoittaa tämän ajatuksen.
Korttilan Helmien taidenäöyttely on avoinna vielä 26.7. asti ke-su klo 11-18 Perniön Lainamakasiinissa kirkon kupeessa. 
Näyttelyn jälkeen ajoimme takaisin Perniön asemalle Opaliinaan 
nauttimaan kesän ihanimmista herkuista.
Kahvilan pihalla on kauniisti somistettu terassi,
 
sateen yllättäessä voi siirtyä hiljattain valmistuneeseen valoisaan kahvilarakennukseen. 
Ihastuin Opaliinan puodin perinteitä kunnioittavaan sisustustyyliin ja 
terassilla kasvatettaviin yrtteihin, mitä löytyy niin kasvimaalta, pienestä lasikasvihuoneesta kuin yrtti portailtakin! Tästä minulle uudesta tuttavuudesta, rönsymintusta, sain muutamia pistokkaita kotiin viemisiksi:)) 
 Pihan kauniit kukkaistutukset hivelivät silmää,
sydämellinen palvelu ja rakkaudella lähialueen tuottajilta hankituista raaka-aineista valmistetut herkut saa palaamaan Opaliinaan toistekin:))


10 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä paikkoja! Oi, tuonne makasiiniin ei uskaltaisi poiketa, kaikkea ihanaa romua, mutta omistan jo entuudestaan liikaakin kaikkea ihanaa romua :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on näistä sateisista ilmoista ainakin se hyöty, et ehdin reissaamaan, kauniilla ilmallahan olisin jumittuneena väripatojeni äärelle tai torille. aivan, makasiiniin en kyl suosittele Sinua pistäytymään, et pääsisi sieltä lähtemään ilman kuormallista tavaraa, käy sen sijaan tuos Opaliinan kahvilas, siitä tykkäisit kovasti;)

   Poista
 2. Jo on tavaraa tarjolla :)
  Tuolla kahvilassa voisi käydä herkuttelemassa...viehättävän näköinen paikka!!

  ( Muuten, otitko sen Canonin "lahjapaketin" mikä on tyrkyllä nyt heinkuun ajan? Mietin tässä, että antaisivatkohan jonkun kympin alennusta, jos ei sitä tarvitse?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perniö on idyllisen kaunis maalaiskunta (tosin nykyisin sekin kuuluu Saloon), yksin jo Perniön kirkko on tutustumisen arvoinen ja siitä ei ole montaakaan kilometriä Perniön vanhalla asemalla olevaan Opaliina kahvilaan, mist saa myös maittavia salaatteja, suosittelen!
   Sain kameran isännältä lahjaksi, ymmärtääkseni ei liittynyt mitään lahjapakettia.

   Poista
 3. Ihanissa ja kutsuvissa paikoissa olet käynyt, voi tuolta löytyisi varmaan kaikkea kivaa...täytyisi koota lista mukavista retkipaikoista ja tehdä muutaman päivän kesäretki! Tosin varmaan kuorma-auto pitäisi olla mukana tai rekka...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nyt oikeastaan on ihan kivakin reissata, kun ei ole pakahduttavaa hellettä ja pienet sadekuurot eivät sinänsä haittaa kohteissa kiertelyä. ei kun suunnittelemaan Kivipellon Saila!

   Poista
 4. Täytyykin poiketa jos sattuu sinne päin:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä! Käymme aika ajoin Perniössä, etenkin Mathildedahlissa, jonka hautuumaalle iso-isäni vanhemmat ovat haudattuina. Pitääpä taas ottaa elokuun ohjelmaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voin todel suositel lämpimästi, jos menette kovin myöhään elokuus, niin varmista Opaliinan aukiolo!

   Poista