tiistai 20. marraskuuta 2012

Marraskuun selättämiseksi

Nappasin Uuna's blogista hänelle annetun haasteen "Marraskuun selättämiseksi". Aamusta tihuuttanut, pilvet roikkuvat alhaalla, harmaata, aimariita lainaten voisin todeta, että aurinko pitää vapaapäivää. Siispä päätin tehdä jotain piristävää. Päädyin virkkamaan tämän pyörötakin, näin sain auringon näyttäytymään minulle tänä harmaana päivänäkin.

Jo aiemmin syksyllä minulta tilattiin selänlämmitin koirankarvalangasta. Selvittelin aikani puhtaan koirankarvalangan saatavuutta ja hintoja. Lankaa löytyy, mutta hinta liian kova. Päädyin tilamaan Ylistaron kehräämöltä lankaa, missä on kolmas osa koiranvillaa ja loput suomenlampaan. Lanka tuntuu miellyttävältä kutoa, hyvin angoralangan kaltaiselta. Koska aurinko oli päättänyt pitää vapaapäivän, niin päätin virkata myös selänlämmittimet.

ps. lisää tietoa kiinnostuneille löytyy Virkkuukoukulla tehtyä-sivulta.

12 kommenttia:

 1. Ihana, aurinkoinen pyörötakki! Minulla on vieläkin yksi 100 gramman kerä koiralankaa jäljellä meidän kolmesta samojedista ( nuorin Nyytti-koira lähti koirien taivaaseen 90-luvun lopussa ) Karvoja kertyi kilokaupalla ja Ylistaron kehräämöllä niitä sitten kehräytin. Kudoin pari puseroakin, mutta ne olivat vähän liian lämpimiä, lapasia, pipoja ja säärystimiä tuli aika kasa. Nyt tyttärellä on taas samojedi, joten koiralankaa piisaa jatkossakin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! kehräytikö pelkkää koiranvillaa vai sekoitettiinko siihen lampaanvillaa joukkoon? kiva kun teillä perinne voi jatkua. Helmin karva on niin lyhyttä, että pystyn käyttämään sitä vain hiukan karstaamalla villan joukkoon hahtuvaan väriä antamaan.

  VastaaPoista
 3. On helpompi kestää marraskuun kulkua, kun on lämmin, eikä selkää palella. Sinulta syntyy nopeasti näitä uusia ja taas uusia. Olet sinä ihme :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siinä se, ei ihmisen tarpeet niin moninaisia ole

   Poista
 4. Onpa täällä tapahtunut sitten viimenäkemän :-o Karstaus on hauskan näköistä puuhaa ja koirankarvalanka... Minulla olis koirankarvoja, ainakin niitä on aina joka paikassa. Oisko tarpeeksi langaksi asti :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos koirasi on pitkäkarvainen, niin kantsii kerätä esim paperipussiin. voit joskus innostua karstaamaan niitä tai lähettämään vaikka karstaamoon ja tekemään jotain mukavaa niistä...

   Poista
 5. Onpahan hieno tapa selättää marraskuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukavasti kului harmaa päivä neulomusten parissa:))

   Poista
 6. Ihania sävyjä tuossa marraskuun selättäjässä!!!

  VastaaPoista
 7. Hyvät selätysvärit ja näyttää lämpimältäkin, sekin selättää tätä kolsua marraskuuta.

  VastaaPoista
 8. kauniit värit on kasvit värjärille suoneet, voin nähdä sielunisilmin kasvien kesäisen kauneiden katsoessani kätteni töitä! pyörötakki on tosiaan ihanan lämmin, sitä voi käyttää tietty myös shaalin tapaan sisälläkin hartijoiden lämmikkeenä.

  VastaaPoista