keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Linnunpelättimien kesämuoti

Takapihalle ilmestyi eilen uutta väkeä. Väinämö nojailee talikon varteen ja Marjatta on selvästi tulossa torilta. Väinämö on ollut ahkerana ja ottanut veneen katoksen suojamuovin pois. Sitä nyt yhdessä ihastellaan. 
 
Väinämö on ehtinyt kasvattaa jo rouhean kesäparran! Väinämön kaulassa on paksu hopeakuusen juuresta tehty juurivitja. Juurikorut ovat selvästi tämän kesän must have- juttuja linnunpelättimien piireissä;)
Rannekoru on myös juuresta tehty. 
Vaatteet ovat tietysti kierrätettyjä. Väinämö on vetäissyt päälleen Marjatan vanhan ratsastustakin. Kyra K takaa asun korkean laadun. Villa lämmittää mukavasti Väinämön kolottavia niveliä. Oiva vaate myös talikkohommiin.
Taitaapa Muotikuun mekko ja vyökin olla peräisin Marjatan vaatekaapista! 
 No, kumisaappaat ovat sentään Väinämön omat.
Väinämöllä oli tarkoitus istuttaa kompostialueelle raparperin taimi sillä aikaa kun Marjatta piipahtaa torilla. Siitäpä ei tullut valmista, kun kesäkana päätti ruveta hautomaan muniaan Väinämön sylissä. No, joutaahan tässä lepuuttamaan vanhoja jalkojaan, tuumaa Väinämö hyvillään;)
 
Marjatta on pukeutunut parhaimpiinsa, Voglin tiilenpunainen farkkumekko on ollut käytössä jo 1990-luvulta ja edelleen kuosissaan. Punotun kesäkassin Marjatta löysi kirppikseltä, kuten leitsunkin.
Tyylikäs nainen mustissa nahkasaappaissaan!
Keskipäivän aurinko paistaa kovin kirkkaasti, joten silmät on hyvä suojata. 
Marjatalla aurinkolasien virkaa hoitaa uimalasit ja Väinämöllä hiihtolasit.

Saas nähdä mitä naakat ja räksät tykkäävät takapihan uusista asukkaista!

Keltapäivänlilja (Hemerocallis lilioasphodelus) on aloittanut puutarhan keltaisen kauden
Aurinkoista päivää Sinulle:))

16 kommenttia:

 1. Kyllä sinä osasit hauskasti kirjoittaa tämän tekstin. Minulla olisi aikomus kyhätä kasaan myös jonkimmoiset pelättimet. Mutta ei noin taidokkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Nila:)) linnunpelättimiä oli tosi hauskaa tehdä, ehkäpä siitä syntyi tämä tekstikin. varmasti Sinulta syntyy yhtä taidokkaat pelättimet. jos minulla ei ole olkia käytettävissä teen langanlaihoja pelttimiä pelkästään parista rangasta ja vanhasta koltusta. pää syntyy helpoiten muovisesta kukka-amppelipurkista ja jostain lätsästä. nyt kun olkea on paljon, voin taas tehdä näitä enempi ihmisen näköisiä hahmoja;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. koko aamu niiden väsäämisessä kului, lopputulos kyl palkitsi;)

   Poista
 3. Erittäin muodikkaat Marjatta ja Väinämö (vähän kade) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. taidanpa itsekin ol vähän kade Marjatan kurvikkaille muodoille;)

   Poista
 4. Tosi hienot pelättimet ja niin toden tuntuiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Molley:)) itsekin välil viel säpsähdän mennessäni takapihalle, et ketäs vieraita ny ollaan saatu. marjatarhan laitaan aiemmin yhdessä isännän kanssa tekemämme linnunpelätin on myös niin aidonnäköinen, et moni tulija luulee äkkiseltään sitä puutarhassa ahkeroivaksi emännäksi!

   Poista
 5. Taidokkaat pelättimet ja mainio teksti! Heti heräsi ajatus omasta linnunpelättimestä. Näin kaupunkialueella voisi olla kiva jäynä (huumorintajuisille!) naapureille sellainen suoraan heidän pihaansa kohti kiikaroiva pelätin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kaunis Minna, onpa mukava kuulla, et postaukseni inspiroi Sinua:)) tuon kiikaroivan linnunpelättimesi toivon todella näkeväni, niin veikeältä ajatuksesi kuulostaa!

   Poista
 6. Jopa on hauskaa väkeä ja naakoille sekä räkäteille varmaan riittää ihmettelemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja vieraille myös;)
   näitä linnunpelättimiä on niin hauska tehdä et ne vaan näyttävät lisääntyvän...

   Poista
 7. Ihania! Arvostan suuresti heidän paneutumistaan pukeutumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukava kuulla Repu, linnunpelättimet ovat tulleet kovin muotitietoisiksi;)

   Poista