tiistai 19. joulukuuta 2017

Laventelin tuoksu ilahdutta lumisessa puutarhassa

Viimeiset kolme viikkoa sujahti ympäripyöreitä työpäiviä tehden, joten blogi sai uinua talviunta sen aikaa. Työpaikalla oli melko hektistä, koska normaalin työmme ohella valmistauduimme muuttoon uusiin toimitiloihin. Tammikuussa aloitamme uudessa toimipisteessä. Perjantaina suljin oman työhuoneeni oven viimeistä kertaa. Uudessa toimipisteessä ei ole henkilökohtaisia työhuoneita, vaan työskentelemme avokonttorissa, kauniimmin sanottuna "hiljaisen työskentelyn tilassa". Olen jo aiemmin postannut yhdistetyn viher-työhuoneen sisustamisesta entiseen kudontahuoneeseeni. Se on nyt jo lähes valmis, välipäivinä varmaan saan järjestettyä viimeisetkin tavarat paikoilleen.  
Säidensä puolesta joulukuu on ollut vaihteleva. Onneksi on sentään ollut myös muutamia aurinkoisia päiviä. Halikonjoki virtaa edelleen vapaana, kuten itsenäisyyspäivänä ottamassani kuvassakin.  
 Helmi vaihtaa parhaillaan karvaa ja nauttii suunnattomasti lumessa piehtaroinnista. 
 Sunnuntaina nappasin kuvan laventelipenkistä. Täällä ei ole ollut vielä kovia pakkasia, joten laventelit ovat todella terhakoita ja mikä parasta
 niissä on aivan ihana tuoksu. Tänäänkin oli ihan pakko käydä niitä hiplaamassa ja tuoksuttelemassa!
Viherhuoneessa kukintavuorossa puikkokämmekkä. Sain sen naapuriltani pari vuotta sitten. Hän ei kuulema onnistu saamaan niitä kukkimaan uudelleen. Nyt se kukkii meillä eka kertaa ja ihan parahiksi jouluna. 

Rauhaisaa joulunalusviikkoa itse kullekin!

10 kommenttia:

 1. Kaunis kämmekkä ja ihana Helmi. Mukavaa jouluviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kämmeköistä on vuosien varrella tullut yksi suosikeistani, voisin jopa kuvitella joskus harrastavani niitä enemmänkin. orkideapuistossa madeiralla käydessämme vasta silmäni avautui todenteolla niiden monimuotoisuuteen. Ruissalon puutarhalla ja Kaisaniemessä toki olen niitä aina myös ihaillut.
   kiitos Satu oikein mukavaa jouluviikkoa myös Sinulle!

   Poista
 2. Kiitos, samoin sinulle rauhaisaa tätä viikkoa. Tuleehan se joulu sieltä kuitenkin, vaikka joskus tuntuu ettei tämä harmaus etene ollenkaan. Talvipäivän seisaus, onneksi se on taas ajankohtainen asia.
  Kaunis tuo puikkokämmekkä ja taitava olet kun sen sait uudelleen kukkimaan. Lavendeli oli minulla pari vuotta sitten hyvinkin terhakassa vireessä mutta viime talvi oli sen kohtalona, harmitus.
  Uudet tuulet puhaltavat ja monesti se tuntuu työpaikalla hyvinkin haasteelliselta, mutta varmaan uudessa on aina jotain piristävää ja virkistävää.Tsemppiä uuteen.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oli ihanaa herätä ihan rauhassa tähän pmeään aamuun, talvipäivänseisaus ja sehän tarkoittaa vain yhtä asiaa, kuljemme kojhti lisääntyvää valoa:))
   itsekään en ole aiemmin saanut kämmeköitäni uudelleen kukkimaan. nyt kun pystyn pitämään niitä yläkerrassa viileässä niiden lepokauden, niin jopa ovat kiittäneet siitä kukkimalla. meillä on iso taloa ja nyt kun kaikki kolme lastamme ovat muuttaneet jo omilleen, niin meille riittää isännän kanssa tilaa harrastaa vaikka mitä. aiemmin olen siirtänyt laventelit syksyisin kasvihuoneeseen, nyt päätin jättää osan penkkeihin. tarkoitus olisi niitä hieman havuilla suojata pahimpia kylmiä vastaan. pari laventelia toin myös huoneelle viherhuoneeseen ja saunatuvalle. on se vaan niin hauskaa hipaista ihanaa laventelintuoksu sormiin niistä:))
   kiitos Molley, olen kanssasi samaa mieltä. tämä on nyt neljäs muutto uusiin toimitiloihin työurani aikana ja koskaan vielä en ole muuttanut huonompiin, joten uskon myös nyt siihen, että uudet tilat antavat jotain uusia mahdollisuuksi. hyvillä mielin olen muuttamassa:))

   Poista
 3. Ihanat kuvat aurinkoiselta päivältä! Laventelin tuoksu on ihana.

  Leppoisaa joulunalusviikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Sirpa, oikein mukavaa ja rauhaisaa joulunalusta myös sinulle! olen kuivannut myös laventelin kukkavarsia tuoksupusseja varten. kirpparilta löysin ihania kirjailtuja pitsiliinoja, mistä oli tarkoitus pussukat tehdä. kuten arvaat, ovat edelleen tekemättä. oikaisin ja ripustin laventelit pikkunipuissa roikkumaan tuulikaappiin ja eteiseen. ihania ovat niinkin:))

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Der Seidenspinner:))
   Myös Sinulle j rakkaimmillesi oikein hyvää joulun aikaa!

   Poista
 5. Laventelin tuoksu on ihanainen! Kun meille tulee keväällä lavakauluspuutarha, lisään laventelia enemmän ja enemmän!
  Joulu hiipii hiljalleen, elämäni teki äkkimutkia mutta koulutti jälleen hiljentämään tahtia ja nauttimaan tästä hetkestä. Joulua olen odottanut ja nyt se on tässä ja nyt. Melkein kaikki valmistelut on tehty.

  Oikein kaunista ja ihanaa Joulua sinne teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kivipellon Saila! oikein hyvä suunnitelma laventelien suhteen, niitä ei ole koskaan liikaa. ihana kuulla, että äkkimutkistakin olet selvinnyt. nyt on sitten kaikin puolin hyvä rauhoittua Joulun viettoon:))

   Poista