sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Sadepäivä viherhuoneessa

Ulkona vihertää, niin myös sisällä viherhuoneessa. 
Koko päivän jatkunut sade ei harmittanut lainkaan sillä viherhuoneessa riitti puuhasteltavaa. Siirsin kesää vasten kasveja hieman kauemmaksi ikkunoista, pois pahimmasta paahteesta. Siitä huolimatta, että pullojukka on viihtynyt hyvin myös etelään olevalla ikkunalla, siirsin sen korkean kukkapylvään päälle länteen olevan ikkunan eteen. Uudessa paikassa se saa entistä enempi valoa, mutta ei ole suoranaisessa auringon paahteessa.  
Aiemmin piirongin päällä olleen mustan kukkapöydän siirsin lattialle toisen samanlaisen pöydän viereen. Kun taimien esikasvatus on ohi, vien harmaan, pyörillä varustetun teräspöydän pois ja siirrän toisen mustista kukkapöydistä sen tilalle. Nurkassa näyttää kovin tyhjältä. Otin metallisen kukkapylvään hetkeksi sieltä pois, että isäntä sai kiinnitettyä pienen tv-tason seinään.
Olen pitkään etsinyt pientä seinään kiinnitettävää tv-tasoa, nyt sellaisen vihdoinkin löysin kierratyskeskuksesta. Kuvan oikeassa yläkulmassa näkyvä juoru on myös pienen mustan tv-tason päällä. Näin kasvit saa irti seinästä ja tason paikkaa voi hieman muuttaa. Tässä uudessa tasossa ei ollut pitkää vartta kuten aiemmin hankkimassani mustassa. Mustan tason voi kääntää kokonaan seinälle, pois ikkunan edestä. Juoru tykkää valosta, mutta ei paahteesta, joten käännän kesällä tason hieman enempi seinälle päin ja talvella taas se saa olla kokonaan ikkunan edessä. Nämä seinään kiinnitettävät tasot ovat todella käteviä viherhuoneessa, niitä vaan ei tahdo enää mistään löytää.  
Piirongin päälle pääsi pyöreä metallinen kukkapöytä. Kuten edellisessä postauksessani Puutarhan somistaminen kirppislöydöin klik! kirjoitin, pidän tällä hetkellä erityisen paljon pyöreistä muodoista. Siksipä viherhuoneessakin piirongin päällä ollut kulmikas kukkapöytä vaihtui pyöreään;)
Jotta pöydän metallijalat eivät vaurioita pöydän pintaa, laitoin niiden alle pienet tassit. Hieman ideat loppuivat tänään kesken...tasseille pitäisi keksiä vielä jotain kivaa, ehkäpä ilmakukkia?
Minulla menee kukkien kastelussa muutama tunti pari kertaa viikossa. Sumuttelen niitä kastelukertojen välillä aina kun muistan, muuta hoitoa ne eivät sitten näin kesällä tarvitsekkaan. Kun ilmat lämpeävät ja hallan vaaraa ei enää ole,  vien osan kasveista ulos. 
Sadepäivä viherhuoneessa kului nopeasti, 
nyt onkin aika siirtyä töllöttimen eteen jännittämään jääkiekon finaaliottelua, 
kaikki peukut pystyyn Leijonien puolesta!


8 kommenttia:

 1. Viihtyisä viherhuone kaikkine kasveineen! Sateella varmaan erityisen viihtyisä, voin kuvitella.
  Tämä on niin jännä ottelu, että ei pysty edes kutomaan samalla, tai tulee tehtyä virheitä koko ajan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, aurinkoisella ilmalla tuppaa olemaan liiankin lämmintä ellei laske sälekaihtimia alas. talvisin istun koerituolissa tekemässä käsitöitä tai otan pikku nokoset lepolassissa vihreyden keskellä;)
   ottelu oli tosi jännitävä, viimeisinä minuutteina piti istua nenä ihan töllössä kiinni, et näin varmasti mis pikku musta liikkuu!

   Poista
 2. Ihana viherhuone! *vähän kade*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kun peruskorjasimme vanhaa rintamamiestaloamme -80-luvulla haaveilin talon päätyyn rakennettavasta viherhuoneesta mihin olisi käynti suoraan keittiöstä. haaveeni ei koskaan toteutnut. nyt kun lapsemme ovat muuttaneet pois kotoa, niin muutimme esikoisen entisen huoneen yhdistetyksi työ-ja viherhuoneeksi. eli nuoruuden haaveeni toteutui omalla tavallaan:))

   Poista
 3. No on sulla todella ihana viherhuone!
  Mutta työtä se on myös paljon teettänyt!
  Eli nyt sitten vaan koitat nauttia sen vihreydestä ja kauneudesta, olet sen ansainnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta Harakka, olen todella iloinen nykyisestä viherhuoneestani, siinä on toteutunut omalla tavallaan vuosikymmenten takainen haaveeni. siellä on mieluista työskennellä niin kasvien kuin muidenkin töiden parissa:))

   Poista
 4. Ihana viherhuone ja sen kekseliäs emäntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Nila kommentistasi, ne ilahduttavat aina kovin:))

   Poista