lauantai 5. syyskuuta 2015

Retki Purhamäen koskelle

 
 Aurinkoinen aamu houkutteli lähtemään pienelle retkelle läheiselle Purhamäen koskelle. 
 Kuljimme kapeaa lähes umpeen kasvanutta vanhaa peltotietä jokivarteen. 
Metsän siimeksessä maistelimme villipunaherukoita. 
 
Helmi ui tapansa mukaan joessa meidän kulkiessa joenvartta. Harjoittelin käyttämään uuden kamerani videota. Käy kurkkaamassa tästä Helmin uimista koskessa.
Vesi on parhaillaan todella matalalla, joten joen pystyy kosken kohdalla ylittämään kiviä myöden.
 Isäntä innostui kokeilemaan kullanhuuhdontaa, vaskoolin tehtävää hoiti marjaämpäri;)
Rantakuusi seisoo isännän tavoin kivellä, mahtaakohan se vartioida kultakimpaletta?

Kotiin kuljimme Tunnelimäen kautta,
peltojen takana kotimme, kuin pieni talo preerialla konsanaan!

12 kommenttia:

 1. Upeat kuvat syyspäivän retkeltänne!! (Kuvat kannattaa klikata suuremmiksi.)
  Hyvin olet jo tullut sinuksi uuden kameran kanssa, videointikin onnistuu.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, varsinkin maisemakuvat kantsii aina klikata suuremmiksi. itselläni on se tapa, et luettuani jonkun postauksen, katson mahdollisen kuvasarjan viel uudelleen isompana.
   paljon on opittavaa viel, läheskään kaikkia ominaisuuksia en ole käynyt viel läpi. täl hetkel taas pähkäilen sitä otanko kuvat suurina ja pakkaan, vai tyydynkö heti ottaessa jo pienenmpään kokoon. eilen otin taa sekä pieninä ja isoina, hieman testailin onko paljon eroa laadus. taidan palata pienempään... videoin vapaalta kädeltä, ihmeen hyvin kamera korjaa mahdollisen heilunnan:)
   sunnuntaiaamu valkenee hieman utuisena, näyttäisi tulevan ihan mukava ulkoilupäivä tästäkin, oikein mukavaa tulevaa viikkoa Sinulle!

   Poista
 2. Upeat maisemat olivat retkellänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa mekin isännän kans retkellä puheltiin, muinoin oli onni saada hankittua koti näin kauniista maisemista, upeat retkeilykohteet pienen kävelymatkan pääs:))

   Poista
 3. Hienoja kuvia ja todella hyvin olet uuden kamerasi kanssa tullut sinuiksi, täällä opetellaan vielä aakkosia. Löytyikö sitä kultaa vaskaamalla... :) Taitaa komea kuusi kuitenkin pitää aarteensa! Mukavaa oli katsella Helmin riemua virtaavassa vedessä! Upeita maisemia!

  Edelliseen postaukseen! Vai katuvalot, maalle muutaneet ihmiset varmaan pelkäävät pimeää, joka paikkaan pitäisi laittaa valot, valosaastetta on jo liiankin paljon, eikä tummaa taivasta ja tähtiä näy. Harmi että koivukujaa on vahingoitettu, rakastan koivukujia! Nuo kaivuuhommat ovat kyllä niin huvittavia, kuinka olisi ollut ajan ja rahan säästöä jos kaikki piuhat olisi saatu samaan kaivanteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyl Saila mäkin viel lähinnä perusjuttuja harjoitelen, pikku järkkärissäni niin paljon ominaisuuksia, et menee aikaa ennen kuin pystyn niiden käytön oppimaan. isäntä taitaa ottaa seuraaval kerral jokivarteen vaskoolinsa mukaan, vesi on nyt niin matalal, et kaik rantakivet esillä ja niiden väleis todella hiekkapohjaa, vaik joen pohja muutoin onkin saven ja mudan peitos. tukevasti kuusi vanhus vartioi aarrettaan, mut rantapenkan eroosio yltää jo siihen asti ja kovas myrskys voipi käydä sille huonosti. Helmi on ihan uimahullu, kuten varmaan olet huomannut;)
   totta, lähelle on rakennettu kaksi uutta asuinaluetta. valosaasate lisääntyy koko ajan, pariin vuosikymmeneen ei tääl enää ole kunnolla tähtiä nähnyt linnunradasta puhumattakaan. siksi onkin niin upeaa kun lapsuuskotini pihamaal seisoo voi nähdä yllään kaartuvan ihmeellisen kauniin tähtitaivaan ja linnunratakin näkyy mainiosti:)) itse en ainakaan tykkäisi, jos kotini nurkkapieles olis valopylväs, no tietty siinä säästää omas sähkölaskus, kun voi lukea kunnan piikkiin lehtensäkin...

   Poista
 4. Vastaukset
  1. joskus ihan tavallinen Helmin ulkoilulenkki on hauskaa tehdä pikku retkeksi:))

   Poista
 5. Miten minä en sitten pääse millään sinne metsään!!?? Taas meni viikonloppu ihan vain kotipihalla. Puuhaa piisaa niin ettei tiedä mistä aina aloittaisi. Olisi tosi hyvä lähteä välillä vähän toisiin maisemiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai miksikö, sulta Minna taitaa puuttua se paras liikuttaja eli koira;) koira kyl pitää huolen siitä, et tulee lähdettyä säännöllisesti pihapiirin ulkopuolelle kävelemään, metsässä on niin rentouttavaa kulkea, et usein töiden jälkeen palan halusta lähetä pienelle metsälenkille. toisaalta kyse on aina valinnoista, kun aika on rajallinen, niin pitää valita mitä tekee. mulkin oli tarkotus hieman puuhailla pihamaalla lauantaina, mut se nyt sit jäi, kun lähdimme retkelle. ja niin tottahan se on, ei ne puuhat pihamaalta lopu, pitää vaan pitää pientä taukoa

   Poista