perjantai 22. toukokuuta 2015

Mini potagerini

Ihmeellistä, tänään paistoi aurinko lähes koko päivän! Viikon odottelun jälkeen pääsin haraamaan pikkuriikkisen potagerini. Potagerini kasvivalikoimiin kuuluu yrttejä, vihanneksia, värikasveja ja perinteisiä perennoja. Saksankirveli (Myrrhis odorata) on talvehtinut hyvin, kuten myös taka-alalla punaherukkapensaan edessä kasvava ruohosipuli (Allium schoenoprasum) ja mäkimeirami (Origanum vulgare). Kuvan oikeassa laidassa näkyy hiukan vanhaa keltasauramopenkkiä. Tänään kylvin lisää keltasauramoa (Anthemis tinctoria) ja tiikerikaunosilmää (Coreopsis tinctoria). Molemmat ovat erittäin hyviä värikasveja. Maa on vielä melko kylmää, silti laitoin jo hieman hernettä ja pensaspapuakin istukassipulien lisäksi. 
Varhaisperunaa (Timo) laitoimme peräti kolme parin metrin penkkiä!

Sunnuntaina olen menossa Uudenkaupungin kukkamessuille. Olen mukana puutarha-aiheisessa paneelissa, missä raotan ovea salaiseen Rauniopuutarhaani. Jos osut paikalle, niin tule ihmeessä moikkaamaan:))
On sadepäivistä ollut sentään jotain hyötyäkin, sadetta pidellessä on ollut aikaa virkata kukkamessujen teemaan sopivia kaulakoruja.

12 kommenttia:

 1. Kevät tulee tänä vuonna hitaasti, mutta kuitenkin... Toivottavasti kasvimaasi kukoistaa!
  Ihania koruja olet virkannut messuille-!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, toisaalta nyt kaikki kukkkii kauemmin, eli on täst viileydes omat hyvät puolensakin;) pieni ryytimaa pitää ol, olis hassua ostaa salaatit jne kaupasta kun on hyvä mahdollisuus ne itsekin kasvattaa pienellä vaivalla.
   mukava kun tykkäät, itsekin pidän kovin näistä kukkakoruista ja niitä on hauska myös virkata, vain lukkojen kiinnitys tuottaa hiukan hankaluutta jäykkien sormieni vuoksi.

   Poista
 2. Olet hyödyntänyt sadepäivät kivasti, kauniita koruja.
  Oikein mukavaa messupäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toukkokuu ollut tosiaan satoisa käsitöiden suhteen, sadepäiviä riittänyt yllin kyllin.
   kiitos toivotuksista Sirpa, hiukan vatsanpohjas jo tuntuu, sen verran jänskättää tuo huominen paneeli!

   Poista
 3. Wunderschön... wünsche dir herrliche Messetage...
  Herzliche Grüsse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. schön danke Sichtwise, Ich wünschte, sonnige Tage:))
   Freundliche Grüße Ilona

   Poista
 4. Onnistunutta messuilua, Ilona! Olet tehnyt sieviä koruja.

  VastaaPoista
 5. Voi kun kauniita koruja!! Vai on kukkamessut jo huomenna, apua kun joka päivä olisi kaikkea kivaa menoa. Kohta läden Marketanpuistoon markkinoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiiton Minna, sopivat ainakin hyvin kukkamessujen teemaan kuten virkkaamani ovikranssitkin. itse asiassa messut alkavat jo tänään, hiukan harmittaa kun en pystynyt jo tänään osallistumaan, koska päivän muu ohjelma olis kiinnostanut kovin. aivan, tarkkaan saa miettiä minne menee, niin paljon on kaikenlaista kivaa tarjolla. mukavaa markkinareissua myös Sinulle!

   Poista
 6. Oikein hyvää messureissua. Toivottavasti siellä ei vesisade olisi haittana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos aimarii, sadetta hiukan pelkään itsekin, paneeli järjestetään sisäl, mut sateella myyntipöydän pito ulkosalla hiukan hankalaa, kun mul ei ole katosta...

   Poista