torstai 5. maaliskuuta 2015

Ihanien naisten ilta Muurlassa

Muurlan koulun vanhempain yhdistys ry järjestää pe 6.3.2015 Ihanien naisten illan Muurlan koululla (Robintie 30) klo 18.00- 20.30. Näytteilleasettajia on lähes 50 ja tietysti myös Värjärin Puoti on mukana tapahtumassa:)) Viime vuonna tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerra, silloin yhdistys lahjoitti tuotosta 1200 euroa koulun luokkaretkien linja-autokuluihin. Tämän vuoden avustuskohteesta ei ole tiettävästi vielä tehty päätöstä, mut uskonpa sen menevän hyvään tarkoitukseen koululaisten hyväksi. Mukana olevat näytteilleasettajat ja myyjät antavat kukin yhden arpajaisvoiton illan kohokohtaan, arpajaisiin. Värjärin Puoti lahjoittaa arpajaisiin kevään uutta mallistoa olevat virkatut Hiirenkorvalla korvakorut.
Tapahtuma tarjoaa monenlaista nähtävää, koettavaa ja miksei myös ostettavaakin kotiinviemisiksi. Itse lähden mukaan Hoitava villa-teemalla. mukana ranteenlämmittimiä, unisukkia, varpaanvälivillaa ja tietysti ihanaa väriterapiaa tarjoavia luonnonväreillä värjättyjä villalankoja.
Kaikki ranteenlämmittimet keltaisia lukuunottamatta, olen kutonut Ylistaron kehräämön koirankarvalangasta (1/3 koirankarvaa 2/3 suomenlampaanvillaa), keltaiset keltasauramolla värjätyt Virtain Villan 100 % suomenlampaan villasta. Moni kärsii nivel- ja lihaskivuista, suunnittelemani Sudenkorento ranteenlämmittimet on oiva apu helpottamaan ranteen kiputiloja. Perimätiedon mukaan ja myös tutkitusti villa ja koirankarva lievittävät kipua. Tästä pääset tutustumaan Pohjoisen villasta hyvinvointia 2012-2014 hankkeen tutkimuksiin. Hoitava Villa (HoiVi)-hanke on käynnistynyt jo vuonna 2002 ja reilussa vuosikymmenessä se on laajentunut merkittäväksi tutkimus- ja tuotekehitysprojektiksi. Olen mielenkiinnolla seurannut hankkeen kehittymistä. Saatujen tutkimustulosten ja omien kokemusteni myötä olen tullut yhä vakuuttuneemmaksi siitä, ettei meidän kannata pilata hyvää luonnonmateriaalia, suomenlampaanvillaa, lisäämällä siihen tekokuituja tai käsittelemällä sitä niin, että se menettää kaiken luonnollisen villarasvansa, lanoliinin.

Ihanien naisten illassa varmaan moni on kiinnostunut myös kasvivärien käytöstä hiustenvärjäyksessä. Kasvivärjäys sopii erinomaisesti hiusten värjäämiseen. Itse en ole aiheeseen kovinkaan paljoa perehtynyt, mutta olen huomannut viime vuosina myös Suomeen perustetun jo useampiakin kampaamoja, joissa on mahdollista värjäyttää hiuksensa kasviväreillä. Kotivärjäykseen tuotteita voi ostaa verkkokaupoista tai hyvin varustetuista tavarataloista. Tässäkin asiassa tulemme hieman jälkijunassa, maailmalla näitä ekokampaamoja on ollut jo huomattavasti pidempään. Olen aiemmin kestovärjännyt hiuksiani synteettisillä hiusväreillä, lopetin värjäämisen noin neljä vuotta sitten sen aiheuttaman ihon ärsytyksen vuoksi. Nyt pitkät hiukseni ovat palautuneet täysin luonnolliseen väriinsä, joten aion kesällä kokeilla niiden värjäämistä kasviväreillä. Koska asia on minulle ajankohtainen, istahdin maanantaina (9.3.2015) katselemaan yleltä MOT:in juttua hiustenvärjäyksestä. Jos et sattunut näkemään sitä, niin ohjelma on katseltavissa viel huhtukuun alkuun asti Areenassa. Tästä pääset tutustumaan 13 tylyyn faktaan synteettisistä hiusväreistä. Verkosta löytyy myös erittäin hyviä juttuja synteettisten väriaineiden turvallisemmasta käytöstä, niitäkin kannattaa käydä lukemassa, etteivät kaikki synteettiset hiusvärit joutuisi "mustallelistalle" ihan aiheetta. Omakohtaisesti olen kuitenkin päätynyt luopumaan synteetisesti valmistettujen värien käytöstä myös hiusteni värjäämisessä. Ekokampaaja Arja Kuuri-Riutan blogissa Matkalla ekoon on monia hyviä juttuja hiusten kasvivärjäysestä, tästä pääset postaukseen, missä perusjuttua kasvivärien käytöstä kuvien kera.

Värjään villalangat ja neulahuovutukseen soveltuvan villan luonnonväreillä mahdollisimman ekologisia värjäystapoja noudattaen. Kerron mielelläni luonnonväreillä värjäämisestä siitä kiinnostuneille. 
Olen koonnut joitakin Värjärin Puodin tuotteita blogini Puikoilla väsättyä ja Virkkuukoukulla tehtyä sivuille. Luonnonväreillä värjäämisestä kirjoitan omia sivuja prosessinomaisesti, siis sivut eivät ole millään muotoa valmiit, vaan täydentyvät pikku hiljaa sitä mukaan kun ehdin niitä kirjoitella. 
  
Tervetuloa tutustumaan Värjärin Puodin värimaailmaan:))

12 kommenttia:

 1. Noi virkatutu korvikset on kyllä hurmaavat, niin keväiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tosi mukavaa kuulla Tylsä Mörökölli, et tykkäät, illalla nähdään tuleeko niistä myös muiden suosikki tälle kesälle;)

   Poista
 2. Hienot korvakorut! Minäkin katsoin sen MOT-ohjelman ja kylläpä pisti miettimään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Maarit, toivon, et myös arpajaisvoiton saanut tykkää niistä;) ohjelmassa oli paljon tärkeää asiaa kemikaalien käytöstä, ihan kaikkeen ei kannattaisi alistua kauneutensa tähden, varsinkin kun tarjolla on myös turvallisempia synteettisiä hiusvärejä ja myös luonnonmukainen kasvivärien käyttö.. uskon, et kyseessä monenkin kohdalla on kyse siitä, ettei tiedä asiasta.

   Poista
 3. Mielenkiintoista asiaa, olisi ihan kiva kokeilla luonnonväreillä värjäystä omiin hiuksiini. Olen jo muutama vuosi sitten luopunut hiusteni värjäyksestä ja nyt ne ovat siis täysin luonnollisen väriset, tosin ei se väri ole kovinkaan erikoinen, hailakka.
  Sain taas paljon uusia ajatuksia, kiitos sinulle.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sama tilanne kuin itselläni, kasviväriä ei suositella laitettavaksi synteettisesti värjättyyn hiukseen, joten nyt meillä on oiva sauma kokeilla kasviväriä. tosi mukavaa, jos sait vinkkiä jutustani Molley, muuten kävitkö katsomassa tuosta kampaajan pitämästä blogista esimerkkejä kasvivärjäyksellä värjätyistä hiuksista, viimeistään se kannustaa kokeilemaan.

   Poista
 4. Minä luovuin noin 10 v takaperin hiusten värjäämisestä, koska päänahkani oli aina kipeä ja rikki, hilseili ja tuli rupimuodostelmaa. Päätin antaa luonnon tehdä tehtävänsä. Minulla on paksut karkeat hiukset, joten ne harmaantuivat aikaisin, siksin värjäsin, nyt annan kauniin harmaan tulla.

  Tuotteesi ovat kauniita ja juuri tuollaisissa tilaisuuksissa on hyvä kertoa kasvivärjäyksestä. Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tutulta kuulostaa Uuna. luonnonväriset hiukset, myös harmaat viehättävät ainakin omaa silmääni, joten miksipä menisit hiuksiasi värjäämään milläänlailla.
   Kiitos Uuna:))

   Poista
 5. Ihanien naisten ilta oli ja meni jo. Minkälaista illassa oli?
  Värikkään keväistä Naistenpäivää sinne päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti järjestetty tapahtuma kaikin tavoin, oli ilo olla mukana:)) viikonvaihde hujahti aivan liian nopsaan nuorison kanssa touhutessa, nyt taas mökki hiljentynyt...

   Poista
 6. Kuulostaa mukavalta tapaamiselta. Käsityöt ovat mukava harrastus, oikeaa terapiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hienosti järjestetty tapahtuma, ja mikä parasta tuotto menee koululaisten hyväksi:))
   innostus käsitöihin näyttää lisääntyvän vuosi vuodelta, siitä ei voi olla kuin hyvillään. käsitöiden merkitys on vihdoinkin ymmärretty myös ihmisen hyvinvointiin liittyvänä asiana, tutkimuksia pukkaa ja artikkeleita mitä erilaisimmissa lehdissä, se antaa uskoa myös omalle toiminnalle:))

   Poista