lauantai 8. helmikuuta 2020

Virkattu reppu ja ampiaistossut

Ihana auringonpaiste innosti tarttumaan virkkuukoukkuun. Huomasin tammikuussa  Kankurittaren blogissa kauniin kesäisen vippelän olevan viitä vaille valmiina. Onneksi sain hankittua häneltä tämän kudonnaisen, koska halusin tehdä siitä pienen laukun. Ajatukseni kuitenkin hieman muuttui ja tein vippelästä taskun selkäreppuun. Olen hankkinut Kankurittarelta aiemminkin näitä hänen taidokkaita vippelöitä, tykkään niistä kovin. Kunpa joskus saisin myös itse aikaiseksi opetella niiden tekoa! 
Täplä on selvästi kehittynyt virkkauksessa, malttaa pysyä erossa langasta jo melko mukavasti. Vielä kun saisi kisut opetettua siihen, etteivät ne voi  asettautua keskeneräiseen käsityöhön lepäämään;))

Käytin repun hihnoihin vanhan leveän pirtanauhan. Virkkasin pirtanauhan piilosilmukoilla kiinni reppuun. 
Koska pirtanauha on hyvin tiukkaa kudosta, niin käytin mahdollisimman ohutta virkkuukoukkua piilosilmukoiden virkkaamiseen. 
Olkahihnat kulkevat virkattujen lenkkien kautta niin, että ne samalla antavat repulle sen oikean reppumaisen muodon. 
Läppä pysyy kiinni kahden napin avulla.
Repun pohjaan en laittanut mitään koviketta, koska siinä ei ole tarkoitus kantaa mitään painavaa.

Vippelästä tuli juuri sopivan kokoinen tasku vesipullolle!


Myös Raita on ahkerasti mukana käsitöiden teossa. Hänen lempipaikkojaan sylin lisäksi, on kirjojen päällä nukkuminen. Tällä kertaa uni vei voiton Anna-Karoliina Tetrin Perinteiset villasukat 2 kirjan lukemisesta;)
Lainasin kirjastosta tämän Tetrin viimeisimmän sukkakirjan. Ihastuin heti näihin Mary Gallen-Kallelan ampiaistossuihin. Kirjan mukaan Mary on kutonut ne 1890- luvulla. Tossut ovat nähtävissä  Gallen-Kallelan Museossa Tarvaspäässä. 
Tossuista tuli mieluisat varpaanlämmittäjät!

Minun laillani nuoret joutsenet eivät räpylöiden lämmittimiä kaipaa! Joki on pysynyt auki koko talven ja tämä nuorten joutsenien parvi on viihtynyt joella koko talven. Ihmisiin ne eivät ole vielä tottuneet, vaan 
pyrähtävät lentoon, kun kulkijat tulevat liian lähelle. Viikolla oli monta aurinkoista päivää, teimme pitkiä kävelyretkiä jokiahteilla. 

Puikoilla väsättyä sivuilta löydät lisää viimeaikoina kutomiani sukkia mm Atari Space invaders ja Commator 64 sukat.

Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua Sinulle:))

22 kommenttia:

  1. Hienon repun sait tehtyä! Mukavat virkkauskaverit sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman yllätyin itsekkin, miten mukava repusta tuli! totta niin Kivisen Vilma, kisulit ovat aivan ihania, joskin vielä melko vilperttejä, ½vuotisia kun vasta ovat.

      Poista
  2. Hauska reppu ja ihanat tossut!
    Mielenkiintoinen oli myös edellinen postaus.

    Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Maarit, mukavaa kun piipahdit puutarhassakin samalla:))

      Poista
  3. Hei Ilona! Kaunis reppu ja suloiset virkkauskaverit sinulla. Klikkasin myös tuota klinkkiä Puikoilla väsättyä ja kuinka ollakkaan se ohjautuu minun omaan blogiini. Liekö ongelma minun koneella vai.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. virkkauskaverit ovat kerrassaan suloisia ja touhukkaita. äsken ihmettelin, et mitä ihmettä ne nyt touhuaa niin innoissaan, isäntä ei ollut huomannutkaan niitä sisälle päästäessään, et Täplällä oli ollut puoliski syöty hiiri suussa!
      olen kyl hieman ihmeissäni tuon linkin toiminnasta. tarkistin sen postausta tehdessäni ja nyt uudelleen ilmoitettuasi sen johtavan omaan blogiisi. minulle linkki toimii ihan oikein eli avaa Puikoilla väsättyä sivustoni. valitettavasti en osaa auttaa Sinua tässä asiassa, voisitko kokeilla sitä vielä uudelleen ja onko mahdollisesti joidenkin muidenkin linkkien avautumisessa samanlaista ongelmaa?

      Poista
  4. Olet kyllä taitava! Nuo kaverisi ovat niin suloisia, vaikka varmasti työskentelyä saattaa innokas avustaminen välillä haitata. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikö sitä Päivi sanota niin, et it kun tekee, saa mitä tulee;)) kissanpennut ovat tuoneet todella paljon iloa ja eloa arkeemme. tuohon ylle juur kerroinkin tämän aamuisen sattumuksen Täplän sisälle tuomasta osittain syödystä hiirestä!
      kiitos, oikein mukavaa viikonloppua myös Sinulle Päivi:))

      Poista
  5. Ilona. Nyt näyttää linkki toimivan normaalisti. Ilmeisesti joku häikkä on ollut koneellani. Nämä on näitä mystitisiä juttuja tietokonemaailmassa :))
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyvä juttu et toimii, joo en itsekkään tunne tätä tietokoneiden sielunelämää;)
      kiitos samoin!

      Poista
  6. Mikä onni, että kävit blogissani ja tervetuloa seuraamaan meidän torppaa! Tulin heti ja jäin lukijaksesi täydellisen hullantuneena. Pieni kurkistus osoitti jo sen, että minulla menee jokin tovi tutustuessani kaikkeen ihanaan, mitä tarinasi sisältävät! Näyttää siltä että meillä on jotakin yhteistä - ainakin risuaidat ja tuo käsityökattaus on kiehtova. Odotan jännityksellä, mitä seuraavaksi postaat - jaa, no nyt menee aikaa tutustuessani aikaisemapaan elämääsi! Hyvää jatkoa helmikuulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei Pirkko tunne on kyl molemminpuolinen, tuntui kuin olisin tullut ystävän luokse vieraillessani blogissasi! oma blogini on melkoinen sillisalaatti, vaik löytyykin puutarhablogien listalta, toivon Sinun kuitenkin viihtyvän värikkäässä seurassani, olet sydämellisesti tervetullut lukijaksi Pirkko:))
      mukavaa helmikuuta myös Sinulle!

      Poista
  7. Tulipa nätti reppu. Opin myös uuden sanan - vippelä. Piti oikein googlettaa sen kokonainen selitys ja sehän taas johti moneen muuhunkin mielenkiintoiseen tekstiin.
    Raidan tavasta lepäillä kirjojen päällä tuli mieleen ystäväni, joka opiskeluaikana nukahti oppikirja kasvojensa päällä. Hänen veljensä kiusoitteli, että noinhan se oppi kirjasta aivoihin valuu.
    Leppoisaa lauanta-iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. onneksi on google, sitä saamme kyl kiittää monesti;) en taas yhtään tullut ajatelleeksi sitä, et vippelä on varmaan monelle vieras sana, mukavaa kun selvisi ja sen myötä löysit paljon muutakin kiinnostavaa.
      ystäväsi opiskelutekniikka on myös minulle kovin tuttu, ja mielestäni myös tehokas;) meil on monta isännän ottamaa kuvaa, missä nukun kirja kasvoillani tai vieressäni tyynyllä ja hyvin arvosanoin olen aikoinani valmistunut. tulipa mieleeni sekin, kun pyrin yliopistoon, silloin meillä oli jo kaksi pientä lasta. pääsykoekirjoja luin missä milloinkin, kymmenentikkua laudalla leikin tiimellyksessä marjapensaissa kyykötellen tai jopa saunanlauteilla, äiti oli muka saunaa lämmittämässä. nyt ne ovat ihania muistoja kaikki tyyni;)
      mukavaa sunnuntaita Sinulle Between!

      Poista
  8. Varmasti käytännöllinen pikkureppu. Kauniskin kaiken lisäksi ja hyvin sopii yhteen kahden sorttinen käsityö, vippelä kudonnainen ja virkkaus. Sen verran tiedän vippelästä, että se on omalaisensa sidonta loimeen.
    Ihmekö tuo, että saat paljon käsitöitä tehdyksi, kun on tuollaiset kaksi apulaista, jotka pitää huolen, ettei langat mene solmuun ja kerät hukkaan!
    Mun silmille tekee hyvää katsoa sinun maisemiasi ja joutsenia, sillä itse näen täällä vain valkoisia hankia ja paksuja lumikerroksia talojen katoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sinulla on silmää käsityölle aimarii, kiitos kaunis:)) sinäpä sen sanoit, itsekin olen ihmetellyt tuotteliaisuuttani...on muuten totta, miten nopeasti lankakerä voikaan hävitä korista.
      välillä kyl katselisin mieluusti myös valkoisia hankia ja sivakoisin hankiaisilla!
      yrittäkää nyt tiputtaa ne lumet katoilta, mut ole varovainen, ettet tipu sieltä kuten viime keväänä. juur lehdestä luin, et Sodankylässä romahtanut kuplahallinkatto.

      Poista
  9. Aivan ihana reppu ja tossut. Sinulla on jänniä ja nokkelia kiinnitystapoja. Meilläkin on joutsenia kymmenittäin mökkitienvarrella sulassa vedessä. Ihanat kisut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kaunis Nila:)) tykkään virkata erilaisia kasseja, nyt on iskenyt reppu kuume, tänään sain valmiiksi jo kolmannen. aimarii tuossa jo ehtikin kommentoida, et mul on hyvät apurit;))

      Poista
  10. Kyllä tulikin kaunis reppu!
    Tuolla toisessa blogissasi katselin,kun olit tehnyt todella kauniita sukkia!
    Olet uskomattoman taitava käsityöihminen!
    Toivottelen sulle oikein hyvää Ystävänpäivää 14.02.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Harakka, uskon, et reppuni tuottaa minulle paljon iloa, kesäinen kukkaketo saa hymyn huulille varmaan kanssakulkijoillekin;))
      kiva kun piipahdit Puikoilla väsättyä sivuillakin, ole saanut päivitettyä sitä hieman uusimmilla käsitöilläni, kuten Virkkuukoukulla tehtyäkin.
      Lämmin Ystävänpäivä tervehdys myös Sinulle Harakka!

      Poista
  11. Kivat ampparitossut ja iloinen reppu, Täplä ja Raita hurmasivat mennen tullen, Ihanat kisut 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos mukavasta kommentistasi Irja:) et arvaakkaan, miten käytännölliset ne olivat matkallamme:))
      kisulit osaavat todella hurmata

      Poista