maanantai 9. joulukuuta 2019

Petteri Punakuonon avuksi?

Pohjoisessa on jo korkeat hanget, viimeisimmän tiedon mukaan Vaarankylässä lunta peräti 60 cm paksuudelta. Mieleeni juolahti, Petteri Punakuono tarvitsee varmaan hieman apujoukkoja vetämään pukin pulkkaa noin syvässä hangessa. Luntahan ehtii varmaan sataa viel toinen mokoma ennen jouluaattoa!
Siispä ryhdyin tuumasta toimeen. Porojen malliin sain inspiksen Annin inkailijalove blogissaan esittelemistä tyttärelleen kutomista "Taikaporot" sukista.  
Siellä porot jo rientävät taianomaista revontulirataa pitkin kohti pohjoista.  Täplä ja Raita esittelevät tyytyväisinä mamman aikaansaannoksia. Heistäkin porot ovat ihka ihania, ainakin viel silloin, kun ne olivat kiertyneenä lankakerällä;) Sukat matkaavat erittäin rakkaalle ihmiselle, joka rakastaa poroja!
Lankana käytin luonnonväreillä värjäämiäni seiskaveikka lankoja. Sininen saatu lupiininkukilla ja kerta kastolla luonnonindigoon, keltainen keltasipulilla, veden vihreä lupiininlehdillä. Lumihiutaleet luonnonvalkoista seiskaveikkaa. Pieni joulukuusi seiskaveikan tummaa vihreää. 
Revontulien innoittamana kudoin toiset porosukat käyttäen seiskaveikan Polaris lankaa, perusharmaiden kanssa. Sopivasti postilaatikkoon tipahti pari viikkoa sitten Kotilieden käsityölehti, missä oli kiva poromalli. Ohjeessa porosukat olivat kudotut ohuemmasta langasta, joten muokkasin hieman mallikuviota.
Täplän mielestä ensiksi kuitenkin on syytä ihastella hänen kauniin turkkinsa kuviointia;)
Edestä ja takaa arvioituna sukat saavat hyväksynnän, ei muuta kuin pakettiin!

Tässä isännälle uudet villasukat.
Varren muuttolintuset kuviomalli seiskaveikan Korpi langasta. 
Mieluisat tuli, varrenkin maltoin nyt tehdä sopivan lyhyeksi:))
Esikoiselle samalla mallilla sukat hänen lempiväristään. Muuttolintuset Korpi lankaa, muu sukka kudottu kilpikirvalla värjätystä 100% villalangasta. Kudon esikoiselle useammat sukat vuodessa, joten ilman nailon vahvistustakin sukat kestävät ihan riittävän kauan. 
Miesten sukkien kuvioihin ei Polaris lankaa paljoakaan kulunut, joten sain kudottua kerästä vielä naisten sukatkin. 
Itse en oikein jaksa innostua näistä liukuvärjätyistä langoista, mieluiten kudon kirjoneuleita. Siksipä parhaillaankin on puikoilla taas kirjoneulesukat, niissäkin on poroja. Kyl nyt Petterille riittää apujoukkoja tokaksi asti;)


22 kommenttia:

  1. Voi upeus miten ihania neulomuksia, olet kyllä niin taitava! Ihanat kisut♥ Leppoisaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kaunis kannustavasta kommentistasi Päden paja, kisumisutkin kiittää.
      sade ropisee ikkunaan, on ropissut jo useamman päivän. kova tuuli paukuttelee peltejä. usko tai älä, niin nautin silti, koska saan rauhoittua kutimieni ääreen:))

      Poista
  2. Oi, joi, joi, on todellakin nättejä sukkia! Siellä on omasta takaa tarkat laadunvalvojat, ei pääse sekundaa paketteihin, heh, heh,heee.
    Sam ajuttu mulla, en pidä liukuvärjätyistä langoista, jotenkin ovat mielikuvituksettomia, kyllä kirjoneule on aina upea.
    Juu, täällä on varmaan edelleen yli puoli metriä ainakin, sillä edellisviikolla oli yksi nollapäivä, jolloin hanki painui, mutta lisää tulee taivaan täydeltä taas. Ei kun lumihommiin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kun malli miellyttää, ja miksipä ei, onhan niissä poroja! keksin niille äsken puikoilla väsättyä sivustoa päivittäessä nimetkin; Porotokka ja Kaksi poroa tunturin kupeessa. Täplästä ja Raidasta kehkeytyy hyvää vauhtia kelpo laadunvalvojat, hyvä niin.
      tuo oli juuri hyvin todettu, mielikuvituksettomia tulee, eihän niihin osaa kehittää mitään tarinaakaan.
      siellä urakoidaan lumitöissä, täällä satanut vettä monena päivänä. eilen oli sen verran poutaa, et haravoin viel lehtiä pihasta ja siistin perennapenkkejä katkomalla pisimpiä törröttäjiä. silppusin niitä arempien kasvien suojaksi.

      Poista
  3. Voi että nuo tytöt on niin ihania, meinaa jäädä sukkien ihailu toiselle sijalle, vaikka sukatkin niin hienoja ovat! Mahtava idea ja toteutus tuo revontulien loimotus, juuri tuossa tuo värjätty lanka pääsee edukseen. Minäkään en ole niistä innostunut muuta kuin joissakin kuvioissa, mutta niistäkin voi tulla vähän vaikeasti hahmotettavia, jos kirjavuutta on paljon.
    Todella ihania ovat etenkin nuo kirjoneulesukkasi!
    Mutta vielä pakko palata noihin pikkukissoihin, niin hurrrrmaavia he ovat, Täplän pehmotassut saavat täällä ihastuksen huokauksia aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla Saila on ihan hyvä arvojärjestys;)) pikkuiset ovat sulattaneet tähän mennessä jo karskimmankin miehen sydämen. iltapäivällä käytiin toisella penturokotuksella. tällä kertaa Täplä oli se, joka laittoi hanttiin enempi. ihmetellä täytyy pikkuisten voimia vastustaa. toisaalta ymmärrän, saivathan he piikit molempiin kankkuihin, kun otettiin niille samalla myös vesikauhurokote, ulkona kun tulevat olemaan paljon.
      samoilla linjoilla siis ollaan lankojen värien suhteen. siksi me ehkä värjäämmekin niin mielellämme omat lankamme.
      voi ol, ettei Mustille kantsi näyttää pikku prinsessojen kuvia enää muutaman kuukauden päästä, niin viehkeitä kissaneitejä Täplästä ja Raidasta on kasvamassa. Ransu taitaa olla immuuni moiselle kauneudelle, vai kuinka?

      Poista
  4. Oi, Oi miten kauniita sukkia! Minä ihastuin noihin porosukkiin! Ihanan väriset! Olet tosi taitava ja super suloiset kissasomisteet :).

    VastaaPoista
  5. Niin koreita ja lämpöisen oloisia sukkia, että varmasti ovat lahjansaajille mieluisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin toivon minäkin Nettimartta:)) kirjoneulesukista tulee todella lämpimät, ei niitä varmaan edes pystyisi pitämään keskuslämmitystaloissa.

      Poista
  6. Todella kauniit kirjoneulesukat.Porot kuin lentäisi yli tunturin! Täplän tabbykuvio olisi myös aika veikeä kudottuina vaikkapa sukkiin tai vaikkapa ranteenlämmittäjiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siitä minulle ajatus tulikin Petteri Punakuonosta, porot näyttivät niin lennokkailta! totta Molley, tabbykuviosta saisi kyl jännittävän abstraktin kuvioinnin.

      Poista
  7. Upeita sukkia ja ihan parhaita mannekiinejä niitä esittelemässä! Mukavaa joulun aikaa sinnepäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kisut osavaat todella olla jo mallikkaasti kuvattavana;)
      kiitos Stiina, joulukuun päivät ovat vuoden lyhyimpiä, lapsuudessa ne kyl tuntui vuoden pisimmiltä!

      Poista
  8. Ihania sukkia - poroineen ja ilman! Kisulit ovat suloisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Kankuritar. Täplä ja Raita ovat ihania kerrassaan:))

      Poista
  9. Todella upeita sukkia on valmistunut!
    Minä oon kovin laiska tekemään kirjoneuleita, jotain pientä aina väkertelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kaunis Maarit:)) kirjoneuletta on mielenkiintoista ja innostavaa kutoa, kun voi käyttää luovuuttaan mallien muokkaamisessa. joku ei tykkää siksi, ettei tykkää moninaisten lankojen päättelystä. päättelynhän voi aina delegoida, meil isäntä usein päättelee langat puolestani;)

      Poista
  10. Hienoja porosukkia ja muutkin ovat kyllä ihania jokainen omalla tavallaan. Ahkera olet ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)) vaihteeksi on ollutkin mukavaa kutoa, yleensäkin kudon juuri sydäntalven aikaan eniten, kun pikät pimeät illat houkuttelee istahtamaan sohvannurkkaan ja ottamaan kutimen käteen. nyt vaan pikku kisulit ovat ainamoinen rajoite, niiden hereillä ollessa ei kyl kutomisesta tule yhtikäs mitään, aina joku tassuineen kiinni langoissa;))

      Poista
  11. Kauniita sukkia kauniissa väreissä!<3 Kirjoneulesukat ovat minunkin lemppareitani ja tykkään myös pitsisukista ja teenkin niitä usein vuorotellen. Liukuvärjätystä langasta on kiva välillä tehdä perussukkia silloin kun ei jaksa olla yhtä keskittynyt kuin kirjoneuletta tehdessä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. inspiksen porosukkien kutomiseen sain blogistasi, kiitos vielä kerran siitä Anni:))
      samoilla linjoilla kanssasi, kirjoneule ja pitsisukkien teko kivointa. juuripa niin, telkkua katsellessa tai seurustellessa esim. lautapelejäpelatessa puikoille sopii parhaiten yksilanka ja helppo malli:))

      Poista