maanantai 25. syyskuuta 2017

Viikonloppu kului retkeillen kotikulmilla

Ihana aurinkoinen viikonloppu houkutteli nuoret kotiin. Lauantaipäivä varattiin sieniretkeen.
 Helmi löysi alta aikayksikön makean hirven leukaluun. 
 Suppilovahverot ovat parhaimmillaan.
Sienikeittoon käytän mieluiten melko pieniä suppiksia kokonaisina.
Sieniretken saalis oli hyvä, 
koreista löytyy suppilovahveroiden lisäksi mustatorvisieniä ja kanttarelleja.
 
Sunnuntaina vietimme hieman erilaisen retkipäivän. Kukaan meistä ei ole varsinainen lintubongari, mutta tykkäämme käydä silloin tällöin Viurilanlahden lintutorneilla. Rantaniityllä laiduntaa lihakarjaa. Näky on todella idyllinen, silmä ja  mieli lepää sitä katsellessa. 
Viurilanlahteen rajoittuva Vaisakon luonnonsuojelualue on yksi lempi retkikohteitani kotikulmilla. Siispä ei mikään ihme, että nytkin se valikoitui toiseksi sunnuntaipäivän kohteeksi nuorten kanssa.
Vaisakon mahti tammet ovat todella kauniita. 
Olen jo aiemmikin postannut Vaisakosta klik, joten en nyt kirjoittele sen enempää paikasta. 
Aurinkoista viikkoa Sinulle!

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. täällä on ollut todella ihania kuulaita syyspäiviä, vielä nytkin on todella lämmintä. pihlajissa oksat taipuvat punaiseten marjojen painosta, harmikseni ottamani kuvat olivat epätarkkoja tai ylivalottuneita.

   Poista
 2. Varmasti upea retkikohde! Ihana sienisaalis, mustia torviakin! Millaisen keiton teet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. molemmat sekä Viurilanlahti lintutorneineen, että Vaisakko ovat suosittuja retkikohteita. teen ihan peruskeittoja kerman kanssa tai sitten voin käyttää myös sulatejuustoja ja tietysti paljon yrttejä. oikeastaan voin joku kerta laittaa pikkupostauksen jostain lempireseptistäni. tai en oikeastaan voi puhua reseptistä, kun en yleensä koskaan tee mitään tarkasti reseptin mukaan vaan aina enempi tai vähempi sävellän sen mukaan mitä kaapista löytyy;)

   Poista
 3. Mukavan siensaaliin oot ta suanu. Kauniit tunnelmakuvat. Värjeetkö sie mitä nyt syksyllä. Mie oon keränny verihelttaseitikkii ja kuivannu sitä. Ovat nyt aika kookkaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nyt on todella hyvä sienisyksy tulossa, tyhjin korein ei tarvitse kotiin metsästä tulla. tarkoitukseni olisi värjätä hieman, koska kesällä en värjännyt käteni vuoksi (en pysty nostelemaan sillä isoja väripatoja). olen kerännyt kuivumaan orakkaita ja pakkaseen veriseitikkejä. ainakin veriseitikeillä haluaisin värjätä joulukäsitöitä varten punaisia lankoja. verihelttaseitikkejä on nyt todella runsaasti ja niiden lakkeja olen itsekin kerännyt kuivumaan. se on erinomainen värjäyssieni, joten mukavaa kun olet niitä löytänyt.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. kiitos kaunis kommentistasi Maatiaiskanasen Elämää ja olet tervetullut Värjärin Padan lukijakuntaan:))

   Poista
 5. Upea retkikohde ja mahtavia ovat Vaisakon tammet, kuin jättikäärme luikertelisi kuvassa!

  Aurinkokukkien kaltaista viikon jatkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. osuva vertaus Sirpa, toki jättikäärmettä en kylläkään olisi halinut kuten näitä Vaisakon tammia halailen kulkiessani!
   auringonkukat keräsin kaupungin pellolta, ovat ne kyl niin ihania, heti aamusta tulee hyvälle mielelle aamiaispöydässä niitä katsellessa!

   Poista
 6. Onnistunut viikonloppu teillä varmasti on ollut ja kuvat ovat niin syksyyn sopivat. Täydellinen syysretki ja Helmin saalis mitä herkullisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nää on just niitä parhaita viikonloppuja kun saa nuoret kotiin maailmalta! erityisen mukavaa oli myös suunnitella yhdessä nuorten kanssa kukkakimppuja, heillä oli nimittäin -1 vuotishääpäivä. en ollut aiemmin kuullukkaan moisesta päivästä;) syksy on kuvauksellista aikaa. Helmi on ihan mahdoton noiden luiden kanssa, aina se jostain löytää hirven tai peuran luita järsittäväkseen, onneksi jätti sovinnolla leukaluun metsään;)

   Poista
 7. Helmi onnistuu aina löytämään jotain mieluista. Niin ootte löytäneet tekin melkoisen sienisaaliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi tosiaan löytää lähes jokaisella metsäretkellä luita kaluttavakseen. Muistatko kun Helmi löysi myös poronsarvet ruskaretkellämme muutama vuosi sitten? Täällä on todella hyvä sieni vuosi, yritetään kuitenkin malttaa ja kerätä pakkaseen vain sen verran kuin kohtuudella ehdimme syömään, ettei tarvitse niitä sitten keväällä taas kompostiin rahdata;)

   Poista
 8. Teillä on siellä hienoja retkipaikkoja mennä!
  Kivaa onkin retkeillä ja Helmikin tykkää!
  Tosi hyvä sienisaalis!
  Oikein hyvää syksyistä viikonloppua sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka vierailustasi:)) Viikko ja toinenkin vierähti taas niin, etten ehtinyt käväisemään blogistaniassa. On aina niin mukava huomata, että tauoista huolimatta te rakkaat lukijani ette jätä blogiani:))

   Poista