torstai 24. joulukuuta 2015

Riisipuuro, aattoaamun herkku

Toissapäivänä saapui ensimmäiset jouluvieraat Sarkolaan. 
 
Dooris on viihtynyt vielä enimmäkseen sängyn alla, joten tämä on harvinainen kuva!
 Helmin kanssa lenkillä ollessani löysin pannulle viel muutamia kanttarelleja 
 ja suppilovahveroita. 
Paremminkin olemme viettämässä pääsiäistä kuin Joulua, sillä pajunkissat antavat hennon "lumipeitteen" pajukkoon!
Hellalla poriseva aattoaamun riisipuuro on kohta valmis. Laitan sen lämmitettyyn isoon savivatiin (samanlaiseen kuin kuvassa), käärin paksuun froteepyyhkeeseen ja lähdemme koko porukalla mummon luokse viettämään aattopäivää. Siitä alkaa perinteisesti meidä perheen joulu.

Toivotan Teille kaikille Rauhallista Joulua!

27 kommenttia:

  1. Joulukanttarelleja! Voi ei! Jouluisia päiviä Sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis aivan uskomatonta, ja maistuivatkin ihan hyviltä sipulin kera paistettuina ruisleivällä!

      Poista
  2. Uskomaton joulu kyllä ilmojen puolesta!! Ihmeiden aika ei ole ohi, sanoi jo edesmennyt mummoni aikoinaan. Hyvää ja Lämmintä Joulua<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. totta, onneksi kuitenkin mukava pakkassää on suosinut nyt joulun aikaamme ja onneksi näyttäisi viel jatkuvankin.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. joulu oli ja meni, mukavaa oli saada pitää lapset edes muutaman päivän kotona, nyt ovat pyrähtäneet taas kaikki omille tahoilleen

      Poista
  4. Vastaukset
    1. kiitos Maarit, nyt jo toivotan Sinulle hyvää Uutta Vuotta!

      Poista
  5. Oikein ihanaa hyvänmielen joulua sinullekin, niin ja Dorikselle ja Helmille. Doris on niiiiiin älykäs ja kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dooris vietti meillä joulun seudun ja viel välipäivätkin, tänään vietiin Turkuun. Jöntte ja Helmi tykkäisivät Dooriksesta kovin, mut Dooris ei vaan paljoa kavereista piittaa!

      Poista
  6. Toden totta, ulkona lumeton maa ja pajunkissat pajukoissa. Dooris upea kilppariväritys ja ehkä arka kuin meidän Fanny. Joulupuuroa keittelen ja tuli palaa leivinuunissa, ulkona lämpöasteita ja aurinko paistaa matalalta juuri ja juuri metsän takaa.
    Hyvää ja tunnelmallista Joulua meidän joulunaikaan.
    Puurokuva on täydellinen.......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitin lähinnä teidän Joulunaikaa tai kaikille meille soisin lämminhenkistä joulua.

      Poista
    2. Dooris on aiemmin ollut vieläkin arempi, nyt sentään jo tulee silitettäväksi ja kehrääkin hieman. Aattoa vietettiin mummon kanssa ja iso vadillinen puuroa kelpasi koko sakille. nyt jo vietetään vuoden viimeistä iltaa, äkkiä vilahti välipäivätkin ettei konetta tullut avatuksi kertaakaan, taidan olla hidas bloggaaja...

      Poista
  7. Mukavaa yhdessäolon joulua sinne koko porukalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mukavaa kun joulua saimme vierttää koko porukalla, nyt taasen lapsukaiset omilla tahoillaan

      Poista
  8. Vastaukset
    1. ja Sinulle oikein hyvää ja luovaa Uutta Vuotta!

      Poista
  9. Vastaukset
    1. mukavaa kun niin moni on jättänyt joulutervehdyksen. toivon Sinulle Hyvää Uutta Vuotta!

      Poista
  10. Ihanaa ja rauhallista Joulua Sinulle! Kaikki mukavat perinteet värittävät juhlapyhiä niin mukavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. totta! minulle perinteet luovat tavallaan myös turvaa ja levollisuutta. on hyvä kun edes jotkut asiat pysyvät ennallaan.

      Poista
  11. Joulukanttarelleja? Harvinaista. Riisipuuron keittämisellä meidänkin jouluaatto alkaa. Muuten ei sitten sen kummempia jouluruokia olekkaan, jos ei oteta lukuun joulun purkkislliä ja suutarinlohta.
    Mukavaa loppuvuotta sinne teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. silli ja lohi ovat monen joulupöydän herkkuja, sillistä en itse piittaa, mut lohi maistuu kyl. välipäiviksi keitin ison kattilallisen hernerokkaa kinkun jämistä ja voi kuinka hyvältä se maistuukaan!

      Poista
  12. Joulupuuro on hyvä joulun avaus. Joulupuuroa kannattaa tehdä reilusti, sillä se maistuu vielä aattoillalla myöhään.

    Oikein hyvää loppuvuotta sinulle ja Helmille tietty myös...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. riisipuuro on siksi hidasta keittää, että teen sitä siksikin aina ison kattilallisen, kylmänäkin se on hyvää kuten totesit. kiitos Uuna, oikein hyvää Uutta Vuotta Sinulle!

      Poista