sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Kultamunia ja muuta mukavaa pääsiäiseksi

Mitä ihmettä! Kasvilavan linnunpesään oli yön aikana ilmestynyt kaksi kultamunaa kivisen munan seuraksi. Olisiko ne kiitokseksi tuulikellon Kukolta?
Askartelin perjantaina kirpparilta löytämästäni lintumobilesta ja muutamista somiste perhosista pääsiäisnauhan. Jokainen lintu sai kantaakseen pienen  kissaksen.
Pääsiäisnauha tuo kylätien varella iloa niin itselle kuin ohikulkijoillekkin. 
Samoin kuin pieni koronanalle portinpielessä:))
Ajattelin kerrankin olla ajoissa pionitukien kanssa. Leikkasimme viikolla angervopensaita. Niistä sai paljon hyviä tukikeppejä. Tein niistä jo kolmelle pionille tuet. Pyhien jälkeen teen vielä lopuille neljälle pionille samanlaiset tuet. Mallin tukeen nappasin Malena Skoten 100 uutta ja hyödyllistä ideaa puutarhaan- kirjasta (Minerva kustannus OY). Malena oli tehnyt tuen pajunoksista ja sitonut ne yhteen tervanarulla. Toki tukeen voi käyttää mitä tahansa riittävän pitkää taipuisaa oksaa. Angervopensaan oksista tuli oikein passelit ja tukevat tuet. Oksien sitomiseen käytin ohutta metallilankaa. 
Keltainen on pääsiäisen ykkös väri minulle, siksi leivoin aamupalalle porkkanarieskoja mukaellen Himoleipurin gluteenittomien porkkanarieskojen ohjetta klik!

Nautitaan keväästä ja pääsiäisestä:))

34 kommenttia:

  1. Oletpa koristanut kivan pääsiäispihan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kun pääsiäismatkamme peruuntui koronan vuoksi, oli mukavaa tehdä kaikkea kivaa kotipihalle:))

      Poista
  2. Kätevä pionituki ja kivannäköinen. Hyvää jatkoa pääsiäiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olen joskus aiemminkin tehnyt vastaavanlaisia tukia, tuppaan vaan unohtamaan niiden teon. vasta sitten tulee useimmiten mmieleen, kun pionien raskaat kukat jo taivuttavat varsia kumoon!
      kiitos Päivi, oikein hyvää toista pääsiäispäivää myös Sinulle:))
      ps aamu valekee aurinkoisena ja tyynenä, lähdenkin tästä kohta tekemään lisää pionitukia, viel neljä uupuu...

      Poista
  3. Sinä olet todella mukava naapuri järjestäessäsi kaunista katseltavaa kylätiellä kulkijoille.
    Onpa kätevä pionituki. Katsoin, että olet ryhtynyt hitsaushommiin, mutta oksat siinä ovatkin materiaalina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pienilläkin asioilla voi ilahduttaa toista, ihan vento vierastakin kulkijaa:)) monilta olen vuosien saatossa saanut hyvää palutetta näistä väkerryksistäni. toki joukkoon mahtuu aina myös niitä, joista ne on ihan kammottavia, varsinkin linnunpelättimeni;)
      totta Between, äkkiseltään katsottuna, tuki näyttääkin rautaiselta. angervonoksat olivat kauniisti tummuneita, tuoreesta pajusta tehtynä tuki näyttäisikin ihan toiselta.

      Poista
  4. Onpas kiva pionituki. Minunkin pitäis jotain värkkäillä niille. Kivaa kun olet koristanut pihaa naapureitakin varten. Minä vein naapurin lapsille suklaamunapussit postilaatikkoon ja kuusen oksaan. Täytyyhän sitä nyt trullien munia saada, vaikka eivät käyneetkään kierroksella!
    Olen ollut tosi laiska leipomaan, kun tulee vaan ite syötyä kaikki herkut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pionituet on tarpeellisia ja miksipä ne eivät voisi olla samalla myös silmää viehättäviä. näin myös voi hyödyntää ilmaista, oman puutarhan leikkuujätettä. kyl oksista riitti viel paljon haketettavaksikin. teemme kompostia varrten hakkeen juuri perennapenkkien talventörröttäjistä ja pensaiden oksista. parasta mielestäni tulee siperiankurjenmiekkojen jäykistä varsista. siitä tehty hake kuohkeuttaa kompostia, mut maatuu myös hyvin.
      hyvä idea, pienet virpojat olivat varmasti kovin tyytyväisiä! meilläkin kävi vain yksi virpoja, pihalla toimitus tehtiin turvaväliä noudattaen.
      niinhän se on Eeviregina, ja silloin ei tosiaan auta muu kuin olla leipomatta;)

      Poista
  5. Mitkä herkut! Lurps. Ihana koristenauha ja mahtava tuki pionille. Tuollaista pitäisi itsekin yrittää rakentaa. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. porkkanarieskat olivat maukkaita, teeppä niitä joku kerta Sinäkin. pionituki on helppo ja noopea tehdä. varmasti myös Sinun puutarhastasi löytyisi siihen myös tarveaineet. tuossa mainitsemassani kirjassa on paljon muitakin kivoja juttuja, kannattaa selata läpi vaik kirjastossa, jos ei ole entuudestaan tuttu kirja.
      kiitos Satu, niin myös Sinulle mukavaa toista pääsiäispäivää:))

      Poista
  6. Voi, olet saanut kultamunia! Minulla vaan muutama itse tehty mosaiikkimuna ja tietysti suklaamunia jotka eivät säilyne montaa päivää :) Tuo pionituki on oiva, taidanpa napata siitä ideaa. Hyvää loppupääsisäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olin kovin yllättynyt munista, kukko pääsi ihan salaa munimaan ne;)
      suklaamunissa on tosiaan tuo huonopuoli, etteivät säily kovinkaan pitkään ja vanhenemaan ei niitä voi päästää;))
      ole hyvä, naappa vaan idea tuesta. niitä on hauska tehdä.
      kiitos anli itse, aurinkoista toista pääsiäispäivää myös Sinulle!

      Poista
  7. Haa, ihana pionituki! Minulla on kaksi pionia ja kummatkin kasvavat yksittäin muiden kasvien keskellä, niin oikeastaan kaipaisivat nättiä tukea. Nyt vain pitää keksiä, mistä saan sopivia oksia, kun omat pensaat eivät ole vielä niin isoja, että olisi tarvetta minkäänlaisille leikkauksille. Tässä katse harhailee tuonne kunnan metsikön puolelle... Näyttäisi olevan ainakin pitkiä ja suoria pihlajan vesoja... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pihlajanversoista saisi tehtyä oikeinkin hyvät tuet, ja niitä pitää ihan oikeasti myös harventaa sieltä metsiköstä;)
      olen istuttanut noiden kolemen pionin ympärille tetenarsisseja, niiden lopettaessa kukintansa pionit ovat kasvaneet jo niin suuriksi, et kuihtuvat narsissienlehdet peittyvät. nyt pionien ollessa viel pieniä, tuet antavat kauniin taustan pienille tetenarsisseille:))

      Poista
  8. Ihana pääsiäisnauha, ja söpö koronanalle ilahduttamassa!
    Kaunis tuki ja hyvä ajatus laittaa pionitukia jo, niin sekin olisi sitten tehty.
    Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Saila, koronanallet ovat yleistyneet tällä seudulla, olipa niistä oikein lehtijuttukin viime viikolla!
      päätin kerrankin olla ajoissa, liian monasti ne unohtuu laittaa sit toukokuussa, kun on niin paljon kaikkea muutakin ja pionit puskevat voimalla ilmojen todella lämmettyä. kiitos Saila, iloista pääsiäisen jatkoa myös Sinulle:))

      Poista
  9. Hienot kuvat ja niin kauniita nuo kultaiset munat! Kaunis tuki. Pionit on ihan minun lempparikukkia, ne on niin upeita! Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Päden Paja, oikein mukavaa toista pääsiäipäivää myös Sinnulle!
      pioneista tykkään minäkin, ja kukapa ei tykkäisi, ovat niin kauniita. kultamunat ovat minulle iso arvoitus!

      Poista
  10. Olisi mukava asua teidän naapurustossa ja ohikulkiessaan ihaille kaikkia keksintöjäsi. Minusta ei ole askartelijaksi. Porkkanaraastetta taidan kuitenkin lisätä, kun teen uuden satsin "teeleipiä". Lainausmerkeissä, koska resptein noudattamisesta lipsun aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...jos asuisit naapurissani Repu, kehittelisimme varmaaan yhdessä monenlaista hullun hauskaa pihoillemme. itsekkään en ole varsinaisesti askartelija, mut tykkään värkätä kaikenlaista joutavista tavaroista.
      porkkanaraaste sopii niin riekoihin, teeleipiin kuin sämpylöihinkin. olet sitten samanlainen leipuri Repu kuin minäkin, harvoin noudatan reseptiä, sovellan sen mukaan, mitä tarveaineita kulloinkin kaapista sattuu löytymään.

      Poista
  11. Tänään täällä toisena pääsiäispäivänä Pirkanmaalla saimme herätä aurinkoiseen aamuun ja jos teillä paistaa myös aurinko niin miten ihanasti nuo kultaiset munat loistavatkaan jos säteet niihin osuvat. Eilisen lumisateen jälkeen tuntuu tosi hyvälle ja usko tulevaan on taas askel eteenpäin.
    Tuo pääsiäisnauha on varmasti myös ohikulkijoiden ilo. Keltaiset rieskat ovat kauniita katsella kuin myös maittavia. 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. täälkin eilen aurinmkoinen päivä ja kultamunat loistivat kauniisti. mieleen on jo tullut, et varikset voivat myös kiinnostua niistä! me saimme lumipeitteen viime yönä. jännittää, miten kasvit selviävät. eilenkin otin taas lisää havuksuojia pois. ehkäpä olisi vaan viel pitänyt odottaa, kun koko viikolle luvassa kylmempää.
      pieniä ilonaiheita nyt kyl kaivataan:))

      Poista
  12. Hienot pääsiäiskoristeet ja yks Pääsiäisen ihmeistä on, ku kukkoki munii kultamunia :)
    Mulle tuli mieleen angervonoksista korinpunonta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juuri niin Maarit, pääsiäisenä kukotkin munivat vaik useimmin sitä ehkä pidetään pupujen hommana. voisivat nuoret oksat tosiaan sopia vaik punontaan. oletko itse kokeillut?

      Poista
    2. Minulla ei onnistu punonnat, muistelen kotona olleen puolipyöreäpohjasia lankakoreja :)

      Poista
    3. itseltänikään ei punonta onnistu. luulenpa et tiedän millaisia koreja muistelet. niitä näkee sillöin tällöin kirppareilla.

      Poista
  13. Eikö pesässä ollutkaan suklaamunia? No, ehkä ne meni parempiin suihin.
    Olet tosiaan puuhastellut pääsiäiskoristuksia. Ja pionit varmasti tykkäävät tuistaan. Minä joskus myös niitä rakentelin, aina liian matalat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. linnunpesäs ei kyl ollut, mut huoneella toki oli, mut ei ne kauaa päässeet vanhenemaan;)
      perjantaina oli kylmä puuskainen tuuli, joten oli mukavampaa istua kasvihuoneessa värkkäämässä pääsiäisnauhaa. itse juur mietin, et teen aluksi hieman matalat ja lisään niihin viel toukokuun lopulla pidemmistä oksista muutaman kaaren. kunpa sen sitten vaan taas muistaisin!

      Poista
  14. Kiva vinkki pionituesta, aina olen liian myöhään liikkeellä. Täytyypä kokeilla taivutella pajunvarsia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin minäkin yleenäs olen ollut, nyt kerrankin tämän merkillisen ajan vuoksi olen ajoissa! maanantaina tein yhden tuen pionille ja toisen idänunikoille, ne kun tuppaa lakoontumaan aina. eilen oli niin kylmää ja luntakin satoi pariin otteeseen, et puuhastelin koko päivän huoneella. pajuista tulee kauniit tuet, laitappa vinkkiä sitten, kun olet saanut ne valmiiksi Eldorado:))

      Poista
  15. Hyvää kevään tuloa ja iloa sekä valoa päiviisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kevät otti nyt täälläkin takapakkia, lunta satanut enempi kuin koko talvena yhteensä! lumi ei tosin kauaakaan maassa pysy, mut kun edelliset sulaa, niin on satanut sit uutta lisää.
      kiitos RaijaAnnikki, oikein hyvää kevään odotusta myös Sinulle!

      Poista
  16. Upea tuli pioneille. Minulla on niitä noin kolmekymmentä mitäköhän niille laittaa siinävaiheessa kun tarvetta alkaa tulemaan. Pitää oikein alkaa miettimään. Sinä olet kyllä monitaituri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mul on koti kodissa vain kuusi pionia ja kesäkodissa kaksi, joten pääsen paljon helpommalla kuin Sinä;) kyl sä jotain keksit, ja varmaan ihan kaikki lajit eivät edes tarvitse tukemista. tukien tekemiseen ei lopulta mene kauaakaan, nämäkin tuet tein ihan hetkessä. yleensä itse vaan muistan tukien laiton liian myöhään ja silloin tulee tehtyä mitä eriskummallisempia virityksiä. kiitos upeasta uudesta tittelistä;)

      Poista