maanantai 26. kesäkuuta 2017

Puuhastelua pihamaalla sadekuurojen lomassa

Ekana kesälomapäivänä olin suunnitellut jatkavani kompostialueen kunnostusta, kuten niin usein tänänä kesänä, sade muutti suunnitelmani. Toukokuussa saimme isännän kanssa tehtyä uudet kompostikehikot siirtolavoista ja jätelaudoista sekä tämän koivunrangoista tehdyn seinämän kompostiarkkujen näkösuojaksi. Tänään oli tarkoitus jatkaa projektia.    
 
Myös Wiurilan pensasruusu sai soman tuen rennosti kasvaville oksilleen Terran loppuunmyynnistä hankkimastani metallisäleiköstä. Olen haaveillut vuosia köynnösruusuportista, mutta kun jalot köynnösruusut eivät tahdo menestyä meillä, niin päätin kokeilla, josko pensasruusu taipuisi hoitamaan köynnösruusun virkaa...
 Ja ihan mallikkaasti hoitaakin, pitkät rennot oksat taipuvat kauniisti kaarelle. 

Lehtosinilatva, keltapäivänlilja, vuorikaunokki ja siperiankurjenmiekka kukkivat kilpaa ruusujen kanssa. Kuunliljat ovat pitäneet erityisesti tästä viileästä kesän alusta.

 Eilen sain mallattua yrttiruukut paikoilleen, nyt enää yrtit uupuvat:))

10 kommenttia:

 1. Kauniistihan pensasruusu taipuukin kaarelle ja tuo koivunrangoista tehty seinä on aivan ihana! Hieno idea.

  Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. alunperin koivunrangoista piti tehdä saunanverannalle näkösuojaa, mutta ajatus muuttui ja ne löysivät paikkansa kompostiarkkujen suojana.
   kiitos Sirpa:))

   Poista
 2. Upeasti pensasruusu taipuu köynnökseksi.
  Kompostikehikot pitäisi meidänkin uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viime kesänä jo kokeilin taivutella oksia kaarelle ja koska hyvin luontuivat lisäsin keväällä kaksi kaarta lisää, nyt on jo ihan ruusuportin tuntua kulkiessani niiden alitse.
   siirtolavoista saa todella helpolla ihan kelpo kehikot aikaiseksi ja mikä parasta, ne ei maksa mitään.

   Poista
 3. Upea pensasruusu ja hyvin tekee tehtävänsä. Kompostit peittyvät hienosti tuon koivuseinän taa. Sade se täälläkin on laittanut suunnitelmät uusiksi, mutta eihän näille luojan ilmoille mitään voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ruusu on todella kaunis, aloittelee juuri kukintaansa, harmitus vaan kun täällä on ollut kolmatta päivää kovin tuulista ja sateista, mikä piiskaa kaikki kukat alas. no, kuten kirjoitit, luojan ilmoille ei mitään voi. meillä on kolme isoa pakastinarkkua talousjätekomposteina. ne haluaa mielellään pois silmistä ja tuo koivuseinämä oli siihen oiva ratkaisu.

   Poista
 4. Onpas mukavaa, että olet taas 'langoilla'.

  Tuo koivuseinä on kerrassaan upea! Se peittää taakseen vaikka mitä, mutta uskon että kompostikehikkokin olisi ollut katseenkestävä :D Ihana rento ruusu, upean värinen!

  Meilläkin on tullut vettä ja rakeita! Jäinen raekasa keittiön ikkunan alla kesti sulaakin vaikka kuinka kauan.

  Mukavia kesälomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin minustakin Saila,olen kaivannut blogistania ja kaikkia teitä mukavia blogiystäviä välillä kovinkin, mutta välillä tulee näitä pidempiä taukoja, kun aika ei vaan riitä kaikkeen mihin haluaisi.
   koivuseinämä ylitti omat odotuksenikin, kunpa vaan saataisiin hankittua lisää riukuja, jotta saataisiin vielä yksi sivu tehtyä. ruusu on suloinen, nytkin piti iltakierroksella pihamaalla käydä tuoksuttelemassa, sen tuoksu on nimittäin aivan ihana!
   tääl ei ihan sentään rakeita ole puottanut, mut niin kylmästi tuulee, ettei ole mitään herkkua olla pihatöissä. onneksi ei kuitenkaan tänään ole satanut, joten kompostiprojekti hieman edistynyt eli kesäloma on alkanut ihan lupaavasti;)

   Poista
 5. Hei tosi mukavaa lukea sun kuulumisia! Minulla on sellainen ihan perus pajuaita kompostin suojana mutta se ja koko komposti varmaan pian kaatuvat lahoina. Uusia siis pitäisi😊 Komea on tuo teidän riukuseinänne❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no sitten teilläkin on edessä sama homma kuin meillä, pari vuotta meni tuumaillessa millainen nyt tehtäisiin vanhan tilalle...oikeastaan ihan mukavaa hommaa. tosi mukavaa kun piipahdit tervehtimässä Minna:))

   Poista