torstai 4. joulukuuta 2014

Hieman erilainen pyöröliivi

 
Kun aurinko leikkii kanssamme kuurupiiloa, niin päätin virkata muutaman iloisen pyöröliivin harmauden piristykseksi.  Muokkasin perinteisestä pyöröliivimallista kaksi uutta versiota, kapea kauluksisen ja ilman kaulusta olevan. Kuvassa olevan kapeakauluksisen liivin sain eilen valmiiksi, kauluksetonkin jo työn alla.   
 

Virkkaan pyöröliivejä luonnonväreillä värjäämistäni langoista. Kuvassa olevan liivin langat olen värjännyt keskiympyrästä lukien: veriseitikki (suklaan ruskea), morsinko (sininen), tiikerinkaunosilmä (sinapinkeltainen), punavyöseitikki- krappijuuri kaksoisvärjäys (punainen), männynsuomuorakas (siniharmaa), tiikerinkaunosilmä (kellanvihreä), tiikerinkaunosilmä (oranssi).


Kaunis aurinkoinen iltapäivä houkutteli ulkoilemaan. Helmi oli niin innoissaan lenkistä, että kantoi kotiin jätti kiven palkaksi. Helmi on ihan höpönö kivien perään. Hän kantaa kivet sisälle ruokakipponsa viereen. Kauniit kivet pääsee takanreunukselle tai ikkunalaudalle, Tämä kivi löysi paikkansa taloa ympäröivästä kiveyksestä.

14 kommenttia:

 1. Kaunis liivi ja erikoinen, värit juuri sellaiset joista pidän.
  Helmihän on oikea kivenkantaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Molley. Luontoäiti tarjoaa niin kauniit, yhteen sopivat värit käyttöömme. Helmi on innostunut kivistä emäntänsä tavoin;)

   Poista
 2. Upeanvärinen liivi ja Helmi on oikea koirapersoona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. seitsemellä värillä virkatussa liivissä tosiaan oikea väri-iloittelu, mitä kaipasinkin piristykseksi harmauden keskelle. teen liivejä myös viidellä tai kolmella värillä. Höpö Helmi;)

   Poista
 3. Oi miten ihana värikäs liivi.
  Jaaha vai kuuluu Helmi näihin kiven rakastaja koiriin, meillä oli kerran Hoffi joka teki tuota samaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. luonnonväreillä värjätyt langat sopivat erityisen hyvin näihin liiveihin, kuten hartiahuiveihinkin, joita olen ihaillut myös Sinun blogissasi. on se kumma, miten toiset koirat hullaantuvat kiviin. minne Hoffi kivet kantoi?

   Poista
 4. Onpa ovelasti tehty. Äitini virkkaa tuollaisia pyöreitä mattoja. Liivejäkin hä virkkaa, mutta eri mallisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pyöröliivi on vanha malli, joka istuu monentyyppiseen vartaloon hyvin. pyöreät matot ovat kauniita ja niitä virkkaan myös itse jnkv. myös villalangasta, en niinkään enää puuvillakuteesta. äitisi voisi innostua tekemään myös tälläisen liivin joku kerta...

   Poista
 5. Jos olisin Helmi, olisin itsekin tuonut jonkun palkinnon. Kivi on kiva. Tuo tietoisku "Virkkaan pyöröliivejä luonnonväreillä värjäämistäni langoista. Kuvassa olevan liivin langat olen värjännyt keskiympyrästä lukien: veriseitikki (suklaan ruskea), morsinko (sininen), tiikerinkaunosilmä (sinapinkeltainen), punavyöseitikki- krappijuuri kaksoisvärjäys (punainen), männynsuomuorakas (siniharmaa), tiikerinkaunosilmä (kellanvihreä), tiikerinkaunosilmä (oranssi)." on aivan mahtava. Kiitos! Vaikken enää ehdi tässä elämässä lankojen värjäriksi, pistän muistiin seuraavaan elämään. Tuo on just sellaista perinnetietoa, mikä pitää säilyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi on oiva lenkkikaveri, monet kerrat olisi jäänyt lenkille lähtemättä ilman häntä. kiitos kommentistasi Vallaton mummeli, se ilahdutti kovin. eihän sitä yhden elämän aikana ehdi kaikkea mukavaa tehdä, hienoa ajatella kuten Sinä:))

   Poista
 6. Kaunis liivi ja varmasti lämmittää! Hauska koira sinulla, minäkin tykkään kantaa kiviä kotiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aidosta lampaanvillasta virkattuna on mukavan kevyt ja lämmin, näistä on tykätty tosi paljon, kesällä yksi matkasi jopa Argentiinaan asti! samoin, itse etsiskelen sydänkiviä.

   Poista
 7. Mielettömän nätti, siis valtavan ihana, vai miten sen sanoisin :) Aloitin viime keväänä itselleni pitsitakkia tuolla systeemillä, mutta ei siitä sitten takkia tullut, vaan pöytäliina. Postasinkin siitä joskus.....ja nyt mua kutkuttaa taas tehdä takki , kun tuon näin. Just tuollainen monivärinen. Ihana Helmi, voi lurps <3 Aivan mahtava koira, kun ymmärtää tuoda nättejä kiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukavaa luettavaa:)) liiveistä on todella tykätty. mukava kun innostuit uudelleen, laitappa sit kuvia kun saat projektin valmiiksi.

   Poista